Helyi közélet

2014.11.25. 10:21

Szavakból lesz az ennivaló

Abaújkér - Írók, költők, rendezők, színészek és történészek megyénkbeli családokat támogatnak.

Abaújkér - Írók, költők, rendezők, színészek és történészek megyénkbeli családokat támogatnak.Az idén az abaújkéri Wesley János Többcélú Intézmény kapja meg a fővárosi Írók Boltjába érkezett adományokat. November 17-től konzervért, rizsért, lisztért és száraztésztáért kézírásos szavakat lehet venni az Írók Boltjában. 59 író, költő, rendező, színész és történész „adja a szavát”. Egy jó szó 3 darab konzervet vagy 10 kiló lisztet, rizst, száraztésztát ér. A mondatok és a teljes művek 9 darab konzervért vagy 30 kiló lisztért, rizsért, száraztésztáért vásárolhatók meg.

A bolt ügyvezetője, Balogh Edit az Észak-Magyarországnak elmondta: szépen gyűlnek az adományok, az irodába alig lehet bemenni az élelmiszerektől. Az első lisztszállítmány már megérkezett Abaújkérbe.

– Sokan hoznak lisztet abból a meggondolásból, hogy ehhez csak egy kis só és víz kell, egy meleg tűzhely, és máris elkészíthető a lepény, ami rögtön csillapítja az éhséget. Több író és költő szavai már elfogytak, de ígérték, hogy küldenek még. A legnépszerűbbek Parti Nagy Lajos, Erdős Virág, Csukás István és Spiró György szavai, mondatai – jelezte az ügyvezető, hozzátéve: az írók és költők lelkesek, hiszen tudják, hogy szavaikért kapott élelmiszer Magyarország egyik legszegényebb térségébe érkezik majd.

A Wesley János Iskola pedagógusai természetesen nagyon örülnek a kezdeményezésnek, hiszen nap mint nap látják, hogy milyen problémákkal küzdenek a diákok szülei.

Ünnepség keretében

Bartók Ágnes megbízott igazgató lapunknak elmondta: két iskolájuk és 3 óvodájuk van a térségben, összesen 900 gyermeket nevelnek. Közülük 20 körüli a száma azoknak, akik nagyon szegény körülmények között élnek. Az osztályfőnökök mérik föl, hogy kik a legrászorultabbak, és ha majd megérkezett az összes élelmiszer, a családoknak csomagokat állítanak össze. Iskolai karácsonyi ünnepség keretében osztják majd szét azokat. Így talán a szegény családoknak is szép lesz a karácsonyuk, tette hozzá Bartók Ágnes. Megjegyezte: bár nem biztos, hogy minden szülő el tud jönni.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában