Helyi közélet

2014.11.14. 10:16

"Mindig is rendőr akartam lenni"

Miskolc - Nyílt nap volt csütörtökön a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában: az eseményen közel 900-an vettek részt.

Miskolc - Nyílt nap volt csütörtökön a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában: az eseményen közel 900-an vettek részt.Bízom benne, hogy nem ugyanazok az emberek jönnek évről évre nyílt napjainkra. Hiszem, hogy mindig jönnek olyan fiatalok, akik most kezdenek el barátkozni azzal a gondolattal, hogy érdekli őket a rendőrség. Nekik mindenféleképpen fontos tudnivalókkal tudunk szolgálni, illetve a bizonytalanokat megtudjuk erősíteni és tovább tudjuk orientálni azért, hogy helyes döntést hozzanak - fogalmazott lapunknak dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a helyszínen. - A feltételrendszer és a rendőrség az elmúlt években nem változott nagyot, ezért inkább azt szeretnénk elérni, hogy aki érdeklődik, az megfelelő rálátással rendelkezzen és felelős döntést hozhasson.

A főkapitány elmondta azt is, hogy egy nyílt napon sok minden eldőlhet, hiszen a fiatalok sokszor a sajtóból, vagy éppen filmekből szerzik a rendőrséggel kapcsolatos "élményeiket".

A toborzón viszont objektív tényekkel találkozhatnak. Kérdésünkre, hogy az egyenruhának, a rendőrségnek van-e még vonzereje, misztikuma úgy válaszolt:

Az élet sokszor színesebb

- Ez a téma kimeríthetetlen, hiszen számtalan könyv, film és sorozat születik folyamatosan - mondta. - Ám az élet sokszor színesebb és kalandosabb, mintsem azt a forgatókönyvírók gondolnák. Ez az életmód azonban rengeteg áldozattal, felkészültséggel, és munkával jár. Ezt is elmondjuk a fiataloknak.

Dr. Vereckei Csaba hangsúlyozta: a megyében több, mint kétezer rendőr teljesít szolgálatot 10 kapitányságon. Azaz a végzősök számíthatnak arra, hogy előbb utóbb a lakóhelyükhöz közel választhatnak szolgálati helyet.

- Voltam annak idején nyílt napon, persze! - jelentette ki a másodikos Vincze Mercédesz Lilla, aki anno vásárosnaményi gimisként látogatott Miskolcra. - Mindig is rendőr akartam lenni, ez volt a gyermekkori álmom! Kis faluban élek, és amikor láttam egy rendőrnőt, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy én is azt szeretném csinálni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában