Helyi közélet

2014.11.11. 10:57

Interjú: Zságer Balázs

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Zagar együttes frontembere Zságer Balázs volt, aki minden friss információt megosztott a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Zagar együttes frontembere Zságer Balázs volt, aki minden friss információt megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Nem először vagy Miskolcon. Milyen érzés ismét a városban fellépni?

Zságer Balázs: Kellemes emlékeim vannak a miskolci bulikról és a városról is. Szeretünk itt játszani, mert lelkes és zeneszerető közönség szokott összejönni, ami most sem volt másképp a Helynekemben. Várjuk a legközelebbi találkozást Miskolc..:)

Szabi: 2013-ban látott napvilágot harmadik albumotok, a “Light Leaks”. A Space Medusa track-hez pedig már videó is készült. Hamarosan pedig érkezik egy friss klip, mit kell tudnunk erről?

Zságer Balázs: A Space Medusához 1 éve jelent meg a klipp, de azóta csak kis koncertvideóink voltak. A koncertről magáról lettek összevágva anyagok, az Alien Life-hoz például egy videó, vagy a Backup Your Soul-hoz anno még a lemezbemutatón. Most viszont a Dream Of A Machine-hez egy nagyobb szabású klip készült, amit már le is forgattunk nyár végén-ősz elején, amelyben gyerekek szerepelnek. Olyan indigó gyerekekről szól, akik kiköltöztek a városból és egy külön kis kommunát csináltak maguknak, erdőben laknak fákra épített házakban, és kicsit posztapokaliptikus hangulatú videó lesz. Több, mint 20 gyerek szerepel benne egyébként és eléggé jól sikerült a forgatás. Viszont, hogy milyen lesz a végeredmény, arról még nem tudok mit mondani, de jó lenne, ha legalább olyan hangulata lenne, mint a forgatásnak, ami nagyon vidáman telt. A klipet egyébként Kismaroson, a Duna mellett, fönt a hegyekben, erdőben és egy elhagyatott veszprémi lakótelepen forgattuk. December elején lát majd napvilágot, amit kísér majd egy nagyobb bemutató koncert Pesten az Akváriumban, december 11-én, ez egyben az év utolsó Zagar koncertje lesz nekünk.

Szabi: Ha jól tudom jövőre szintén terveztek újdonságokat?

Zságer Balázs: A Light Leaks albumról ez az utolsó Single és utolsó remix lemez. 2015-ben pedig már valami új dologban fogunk sántikálni..:) Én csinálok most egy filmzenét ‘Az éjszakám a nappalod’ c. magyar nagyjátékfilmhez és ennek jövő tavasszal lesz a bemutatója, abból is lesznek soundtrack-ek.. Jönnek tehát érdekes dolgok jövőre is..A Zagar facebook oldalán pedig igyekszünk mindig friss infóval szolgálni.

Szabi: Tudjuk, hogy dj szetteket is szeretsz játszani és rendszeresen teszel is fel lemezeket remek partykon. Mi újság ezen a téren Balázs?

Zságer Balázs: Igen szeretem, mert a kedvenc számaimat le tudom játszani. Főleg a house, deep house irány, amit játszom. Pesten pedig havi rendszerességgel láthat is a közönség, aki az ilyen jellegű zenéket kedveli. De azért is jó dj szetteket játszani, mert ilyenkor rá vagyok kényszerítve, hogy zenét hallgassak, kénytelen vagyok válogatni és emiatt sokkal több zenét hallgatok meg mint egyébként. Beatporton, SoundCloud-on keresgélek, de hallgatom pl. Pete Tong BBC műsorát is, ahol sok újdonságot lehet hallani és onnan is szoktam néha válogatni, csemegézni.

Szabi: Egyéb tervek?

Zságer Balázs: Lesz egy koprodukciós szám egy fiatal most feljövő zenekar frontemberével, ami még legyen titok, de vele csinálunk egy feldolgozás számot A dal már létezik és stúdiózunk vele, jövő év elején pedig a közönség is megismerheti.

Szabi: Köszönöm Balázs és további Sikereket!

Zságer Balázs: Neked is sok sikert Szabi! És köszi!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában