Helyi közélet

2014.10.16. 19:17

Önkormányzat 2014 | Otthon maradt a baloldal Ózdon

Ózd - Sajtótájékoztató keretében kommentálta az MSZP helyi szervezete a vasárnapi önkormányzati választás eredményét.

Ózd - Sajtótájékoztató keretében kommentálta az MSZP helyi szervezete a vasárnapi önkormányzati választás eredményét.

Mint ismert, a szocialisták ózdi polgármester-jelöltje Veres Zoltán a harmadik helyen zárt a megmérettetésen. A legtöbb szavazatot, 4214-et, Janiczak Dávid (Jobbik) kapta, aki szoros csatában, hatvanhat vokssal előzte meg az addig regnáló Fürjes Pált (Fidesz-KDNP). A szocialisták színeiben induló Veres Zoltánt 2238 ózdi biztosította a támogatásáról.

Ózdért kell dolgozni

- Szeretném megköszönni mindenkinek, aki elment szavazni, és aki engem és a pártot tisztelte meg a bizalmával – mondta Veres Zoltán, aki egyébként a kompenzációs listán bejutott a helyi testületbe. – Azt viszont meg kell állapítanunk, hogy a baloldali szavazók ismét otthon maradtak, nem sikerült mozgósítanunk őket. Természetesen tiszteletben tartjuk a végeredményt, és sok sikert kívánunk az újonnan felálló testületnek. Nagyon bízom benne, hogy a képviselők párthovatartozástól függetlenül Ózdért fognak dolgozni, mert most ez a legfontosabb. Ahhoz, hogy a település működni tudjon, a Fidesz-KDNP-nek és a Jobbiknak is önmérsékletet kell tanúsítani. Ózdnak ugyanis ez a legfőbb érdeke.

Friss hír ugyanakkor az is, hogy a Fidesz-KDNP megtámadta a polgármesteri választás eredményét. A helyi szervezetnél a kis különbségre, valamint választási csalásra gyanakodnak, ezért újraszámláltatják a szavazatokat.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában