Helyi közélet

2014.10.30. 08:50

Napokon belül itt van a krízisidőszak

Miskolc - Szombaton már teajáratot indít a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete Miskolcon.

Miskolc - Szombaton már teajáratot indít a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete Miskolcon.A hajléktalanszálló egész évben működik, nyáron is telt házzal üzemelt az éjjeli menedékhelyünk - mondta lapunknak Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója. - Több, mint 300 éjszakai férőhelyünk van. A hajléktalan ellátásban november elsejétől számítjuk az úgynevezett krízis időszakot. Ez azt is jelenti, hogy további 58 helyet nyitunk meg a hétvégén. Az alapelvünk az, hogy utcán ember nem maradhat. Ezért is dolgozunk egész évben, ugyanakkor fontos, hogy most már azokra is figyeljünk, akik az utcán töltik az éjszakát, hiszen őket a kihűlés veszélye fenyegetheti.

Megtudtuk azt is, hogy a megyei Vöröskereszt utcai szociális egysége a teajáratot is elindítja november elsején. A szociális munkások ekkor is igyekeznek meggyőzni az utcán élőket arról, hogy vegyék igénybe a Vöröskereszt szolgáltatásait. Naponta egyébként kétszáz adag ételt oszt el a rászorulók között a szervezet egész évben, de ilyenkor még inkább fontos az egy tál meleg étel.

Várják az adományokat

- Hajléktalanellátást a megyében Miskolcon végez a Vöröskereszt, azonban a hajléktalanok számát megbecsülni nagyon nehéz. Becsléseim szerint a megyeszékhelyen ezer felett van ez a szám - tette hozzá Grubert Roland. - Aki az utcán él és segítségre van szüksége, ránk számíthat.

Az éjjeli menedékhely a Baross Gábor utcán található Miskolcon, amely este nyit és reggel zár. Ez egy ingyenes szolgáltatás. Az átmeneti szálló tartósabb bentlakást jelent, míg az idős otthon élethosszig tartó ott tartózkodást biztosít. Ha valaki segíteni akar - élelmiszerrel, ruhaneművel, takarókkal - , akkor a Baross Gábor utcára viheti, bármikor tudják fogadni.

- November elsején elindul a teajáratunk: Miskolcon négy helyszínen várjuk a rászorulókat - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Eszerint szombaton 14.10-től a Nagy Lajos király útján, 14.40-től az Újgyőri főtéren, 15.10-től a Balázs Győző téren a Győri kapuban, míg 15.30-tól a Búza téren várják az utcán élőket a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének munkatársai.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában