Helyi közélet

2014.10.10. 13:57

Agyonverte idős szomszédját a fiatalkorú Gagybátorban

Már gyerekkorában is késsel fenyegette, zaklatta és meglopta az öregeket Gadnán.

Már gyerekkorában is késsel fenyegette, zaklatta és meglopta az öregeket Gadnán.Helyben hagyta csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla annak a fiatalkorú férfinak a büntetését, aki tavaly februárban agyonvert egy idős embert Gagybátorban.

A vádlottat emberölés és kifosztás miatt 12 év fiatalkorúak börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék, ám ez ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélőtábla azonban nem látta okát a verdikt módosításának.

A vádlott már gyermekkorúként késsel fenyegette, zaklatta, meglopta a Gadnán élő idős embereket, és kisebb társait is folyamatosan fenyegette. Kezelhetetlen volt a viselkedése, ezért 2009-től gyermekotthonban nevelkedett, bár onnan is folyton megszökött.

Az időt azonban nem töltötte haszontalanul, 2012 tavaszán élettársi kapcsolatából született egy gyermeke – vele és asszonyával a nő szüleinek háztartásában élt Gagybátoron, ahol decemberben már megöléssel fenyegette a szomszédban lakó idős párt.

A zaklatás miatt a házaspár a hatósághoz fordult, a vádlott nem léphetett a sértett portájára. Azonban az asszony tavaly januárban kórházba került, ezt kihasználva a vádlott többször is bement a férfihez: készpénzért segédkezett a ház körül.

Nem tudták megmenteni

Február elején a házigazda és a vádlott között szóváltás alakult ki, amit a fiatalkorú úgy próbált meg rendezni, hogy ököllel halántékon, majd többször fejbe ütötte az idősebb férfit, majd az ágy végébe lökte, és vagy egy fél órán keresztül testszerte ütötte – majd feltúrta a lakását értékek után kutatva.

Az idős férfi életét vesztette. Halála erőszakos úton, a sérülések miatt kialakult légzési és keringési elégtelenség miatt következett be, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

Gyilkosa másnap reggel egyik ismerősének bevallotta, hogy megölt egy embert – az elkövetőt a rendőrség még aznap előállította.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában