Helyi közélet

2014.08.13. 09:05

Stadionrekonstrukció: az ügyvezető bízik a téli indulásban

Miskolc - Taggyűlést tartott hétfőn a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.

Miskolc - Taggyűlést tartott hétfőn a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.

Az Észak-Magyarország még hétfő este igyekezett megtudni, hogy pontosan mi történt az összejövetelen, ám idő hiányában ekkor még nem kaptunk választ kérdéseinkre Szabó Tamás ügyvezetőtől – kedden viszont már igen. Elöljáróban megtudtuk, hogy a taggyűlésen mindenki megjelent a tulajdonosok (DSM Nonprofit Kft., Borsodsport Invest Kft., Miskolc Holding) képviseletében.

– Azért kellett éppen most összehívnunk a taggyűlést, mert több olyan téma is volt, amelyeket minél hamarabb át kellett beszélnünk, adott esetben döntésre is szükség volt – mondta Szabó Tamás az Észak-Magyarországnak, megemlítve azt is: rövid időn belül, augusztus 25-én újabb taggyűlést tartanak majd.

A klubvezető hozzátette, a klublicenc szempontjából szükséges a tőkeemelés, amit a tulajdonosok közösen a lehető leghamarabb végrehajtanak.

Szeptember 11-én

Az utánpótlás edzőközpont felépítéséről az alábbiakat nyilatkozta a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője:

– Ez nagyon fontos a klub jövője szempontjából – nyilatkozta Szabó Tamás. – A megvalósulás legjobb helye nyilvánvalóan a jelenlegi pályákhoz kapcsolódó terület lenne, a régi hátsó salakos pálya helyén, illetve a stadion mögött. Annak idején stadionfejlesztésre volt egy bizonyos TAO-s kvótánk, ez az összeg azonban megmaradt, hiszen a stadion más konstrukció alapján újul majd meg, ugyanakkor ezt a kvótát a lehető leghamarabb fel kell használnunk. A Holding megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a diósgyőri sportliget teljes területét a DVTK részére átadja, ebben közgyűlési határozat szükséges, de a szeptember 11-i ülésen erről döntés születhet. Hogy mi valósulna meg ezen a területen? Egy központi épület minden szükséges funkcióval, füves pályákkal és speciális képzéseket lehetővé tevő infrastruktúrával. A terveket viszont csak akkor lehet véglegesíteni, ha tudjuk majd, hogy pontosan mely területek állnak rendelkezésre. A beruházás tervezett költségvetése közel 2 milliárd forint, az önrész harminc százalék, vagyis nagyjából 600 millió forint. A tulajdonosok, az elképzelések szerint, ezt a tulajdonrészük arányában fogják biztosítani.

A választások után

A taggyűlésen szóba került a finanszírozás kérdése is, mint az ismert, a tulajdonosok havi bontásban bizonyos összeggel támogatják a diósgyőri labdarúgást (ez az önkormányzat részéről 7 millió forint, amelyből legalább 2 milliót az utánpótlásra kell költeni, illetve 200 000 forintot a DSM Kft. részére kell átutalni, létesítményhasználat címen).

– A jelenlegi szerződésünk 2014. december 31-ig él, de az önkormányzat részéről megvan a szándék arra vonatkozóan, hogy az összeget emelje, és ez az elhatározás a többségi tulajdonos részéről is adott. A támogatás mértékének pontos meghatározására a Miskolc Holding részéről csak a város következő évi költségvetésének tervezésével párhuzamosan, az önkormányzati választások után látnak lehetőséget.

Szabó Tamásnál érdeklődtünk arról is, vajon mikor indulhat a stadion építése.

– Ezt napra pontosan egyelőre nem lehet megmondani, hiszen nem a DVTK irányítja a folyamatokat, de bízom benne, hogy már idén télen. A mi részünkről az elvárás az, hogy a magas szintű szakmai munkához biztosítottak legyenek a feltételek és aki nézőként majd kilátogat az arénába, az jól érezze magát.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában