Helyi közélet

2014.07.05. 14:03

Szexuális indíték állhat az encs-fügödi késelés hátterében

Miskolc, Encs-Fügöd  - Újratárgyalja a törvényszék a nagyanyját megkéselő férfi ügyét.

Miskolc, Encs-Fügöd  - Újratárgyalja a törvényszék a nagyanyját megkéselő férfi ügyét.Zárt ajtók mögött folyik a Miskolci Törvényszék előtt annak a 23 éves encsi fiatalembernek a büntetőpere, aki két évvel ezelőtt 82 késszúrással ölte meg 68 éves nagyanyját Encs-Fügödön. A fiatalember ügyében már egyszer született egy elmarasztaló ítélet, akkor a Miskolci Törvényszék 18 év fegyházban letöltendő szabadság vesztésre ítélte a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfit, aki sem a nyomozás során, sem a törvényszéken nem tett vallomást. Végül akkor szólalt meg, amikor a Debreceni Ítélőtábla előtt felkínálták számára a lehetőséget – de olyasmit mondott, hogy a tábla zárt tárgyalásra tért át, majd megsemmisítette az elsőfokú ítéletet, és új eljárás lefolytatására utasította a Miskolci Törvényszéket.

Csak találgathatunk

Zárt tárgyalást általában államtitkot vagy nemi erkölcsöt érintő ügyekben rendel el a bíróság, amiből közelítőleg gyanítható, mi is állhat a fiatalember vallomásában. Mivel a bűncselekmény indítékát korábban csak találgatni lehetett, ez lényeges momentum lehet a vádlott bűnösségének megállapításában.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a fiatalember két éve, egy augusztusi péntek dél­előtt támadta meg nagyany­ját. Az idős asszony sikoltozására odaszaladó szomszédok még látták, ahogy a férfi többször bele-beledöf a földön fekvő asszonyba. A szomszédok tudni vélték, hogy a fiatalembert nem szívesen látták otthonukban nagyszülei, mert tudatmódosító szereket fogyasztott, és már korábban is emelt el kisebb-nagyobb összegeket nagyanyja pénztárcájából.

ÉM-SZP


Előzmények:

Encs-Fügöd - Több tucatszor vágta bele kését unokája a 68 éves Erzsike nénibe, majd letagadta tettét.

Miskolc, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) – Késsel ölte meg nagyanyját egy 20 éves encsi férfi pénteken, őrizetbe vették – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Encs – Több késszúrással megölte 68 éves nőrokonát egy húszéves encsi férfi pénteken a délelőtti órákban Encs Füged városrészében, erősítette meg Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapértesüléseinket.

Encs-Fügöd, Miskolc – Emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy encsi fiatalemberrel szemben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában