Helyi közélet

2014.07.02. 10:03

"Pusi" zeneszerző is volt

Miskolc - Az iskolának köszöntőt írt, Szent Erzsébetet pedig biciklin képzelte el.

Miskolc - Az iskolának köszöntőt írt, Szent Erzsébetet pedig biciklin képzelte el.„Napsugárral kél a tavaszi szellő, kedvünk széles, arcunk mosolygó...” Így kezdődik az a köszöntő, melyet Puskár Tibor, 2010-ben elhunyt kollégánk írt a Fazekas Általános Iskola fennállásának 25. évfordulójára. A köszöntő most újra előkerült, mivel az iskola azóta 50 éves lett, és a születésnap alkalmából nemrég kibontották a 25 éve fölbe ásott időkapszulát. „Ebben az időkapszulában volt elrejtve Pusi Fazekas-köszöntője”, írta a Facebookon volt kollégánk felesége, Puskár Tiborné Zsóka.

Természetesen rettentően kíváncsiak lettünk a dal születésének körülményeire, felhívtuk hát Zsókát, meséljen nekünk erről.

Előadták

– Tiborról kevesen tudták, hogy ő nemcsak újságíró volt, de jól tudott és nagyon szeretett zongorázni. Ha összejött valahol egy jó társaság, akkor a billentyűk mellé ült, és zongorajátékával szórakoztatta a közönséget – mesélte Zsóka. – Máté Péterrel is jó barátságba keveredett, egy alkalommal egymásnak zongoráztak felváltva.

A Fazekas-köszöntőről megtudtuk, azt Tibor az iskola fennállásának 25. évfordulójára írta. Legidősebb lányuk, Anett ugyanis itt kezdte az első osztályt. A dal szövegét viszont Zsóka szerezte, mert Tibi inkább komponált, mint szöveget írt. Az akkori Fazekas Kórus előadta a köszöntőt, melyet meghatódva hallgatott végig a szerzőpáros.

További részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában