Helyi közélet

2014.07.11. 08:47

Felsőregmeci rablógyilkosság - Megölte korábbi jótevőjét

Felsőregmec, Miskolc, Sátor­aljaújhely - Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte a vádlottra az ügyészség.

Felsőregmec, Miskolc, Sátor­aljaújhely - Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte a vádlottra az ügyészség.

Vádat emelt a megyei főügyészség egy 35 éves férfival szemben, mert múlt év októberében meggyilkolt egy 70 éves asszonyt Felsőregmecen. A rablógyilkos mindössze 44 ezer forintot zsákmányolt, és már másnap elfogta a rendőrség.

A vádlott éveken keresztül járt fát vágni, a ház körül segíteni a gyenge testalkatú, rendkívül alacsony asszonyhoz, aki mindig rendesen megfizette munkáját, tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György megbízott helyettes megyei főügyész. Tavaly október 28-án délben a vádlott épp rendőrségi kihallgatásáról tartott hazafelé Felsőregmecre. Mivel pénze nem volt, elhatározta, hogy bemegy korábbi munkaadójához és kölcsön kér tőle.

„Szándéka komolyságát” mutatja, hogy a hátsó udvar felől közelített, hogy az utcán járók ne lássák őt bemenni a portára. A nyári konyhában az idős asszony éppen ebédet főzött, amikor a vádlott betoppant és rögtön pénzt követelt. A sértett közölte, hogy nem tud adni, ezért a férfi bántalmazni kezdte. A földre eső asszonyt ütlegelte, aki félelmében elárulta a pénz rejtekhelyét. A vádlott ennek ellenére egyik kezével befogta az ekkor már csak nyöszörgő nő száját, a másikkal pedig megfojtotta.

Ezután a vádlott bement a lakóházba és kutatni kezdett, majd mintegy 44 ezer forint értékben vitt el kisebb használati tárgyakat, ékszereket. Az ékszereket a közeli Sátor­aljaújhelyen értékesítette. A korábban csalás miatt pénzbüntetésre ítélt férfit másnap elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. A megyei főügyészség idős személy sérelmére nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja a férfit.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában