Helyi közélet

2014.06.04. 15:16

Tavaszi hadjárat – kapitányi bűnmegelőzés

Ároktő, Kesznyéten, Mezőcsát, Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elmúlt évek gyakorlatához igazítva tovább folytatta bűnmegelőzési előadás-sorozatát az illetékességi területén található településeken, melyet tavasszal indított útjára.

Ároktő, Kesznyéten, Mezőcsát, Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elmúlt évek gyakorlatához igazítva tovább folytatta bűnmegelőzési előadás-sorozatát az illetékességi területén található településeken, melyet tavasszal indított útjára.A rendőrkapitányság vezetője dr. Kalapos István r. alezredes először 2014. május 13-án a kesznyéteni általános iskolában tartott előadást, melyet mintegy ötvenen hallgattak meg. Majd 2014. május 19-én az ároktői Dr. Mészáros Kálmán Általános Iskola tanulói, valamint a mezőcsáti középiskolások kaptak felvilágosítást a bűnmegelőzési témákban.

A projekt egyik mérföldkövét 2014. május 20-án rakták le a tiszaújvárosi Derkovits Gyula Művelődési Központban. A kapitányságvezető úgynevezett rendészeti tanórát tartott a közel 700 tanulónak és pedagógus kísérőinek.

Az előadások mindegyike három fő pillérre építkezett, a gyermek- és fiatalkorúak aktuális helyzetének ismertetésére, a korosztály által elkövetett jogsértésekre és azok következményeire, illetve az illegális drogok elrettentő élettani hatásainak tájékoztatójára.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában