Helyi közélet

2014.06.17. 10:19

Közlemény – Megérkezett Miskolc kilencedik új villamosa is

Miskolc - A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt keretében június 16-án, hétfőn este megérkezett a kilencedik új Skoda villamos.

Miskolc - A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt keretében június 16-án, hétfőn este megérkezett a kilencedik új Skoda villamos.

A kilencedik jármű június 16-án az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Az átlépés és a szállítás ismét zökkenőmentesen volt, így este fél kilenckor megérkezett Miskolc kilencedik új villamosa a városi közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt Miskolc kilencedik új villamosa is forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való 100 %-os megfelelését.

2014. június 13-án 3 új villamos állt forgalomba, így már a 600-as és 601-es mellett a 602-es, a 603-as és a 604-es pályaszámú villamos is szállítja az utasokat. Júniusban, a szállítási ütemterv szerint még 2 új villamos érkezik Miskolcra. 2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik, júnusban pedig már a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik Skoda gyártmányú villamos is megérkezett Miskolcra.

Idén még 20 új villamos érkezik Miskolcra

Terv szerint ebben az évben még 20 új villamos érkezésének örülhetünk: ahogy már említettük, még kettő érkezik e hónapban, majd 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 elso negyedévében két új Skoda villamos kerül leszállításra, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, amely teljes egészében leváltja a régieket.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában