Helyi közélet

2014.06.02. 13:02

Charlieval ünnepel a Jazzparádé

Ózd - Utcazenészek, több helyszín és természetesen a Rombauer Színpad, az idei Ózdi Jazzparádé étlapján.

Ózd - Utcazenészek, több helyszín és természetesen a Rombauer Színpad, az idei Ózdi Jazzparádé étlapján.Az előttünk álló hétvégén kettős jubileumot tartanak Ózdon: a település hatvanöt esztendeje kapott városi rangot, a jazzparádét pedig ötödik alkalommal rendezik meg. A sztárvendég nem kisebb előadó lesz, mint Horváth Charlie, ám a népszerű énekes szombat esti produkciója mellett további színes programokkal várják a lakosságot és máshonnan érkező vendégeket.

- Ilyenkor érzi az ember, hogy milyen gyorsan telik az idő – fogalmazott Dancsok Tamás, az V. Ózdi Jazzparádé főszervezője. – Szinte most volt, amikor szűkkörben megálmodtuk ezt a rendezvényt, és lám, már az ötödik előtt állunk. Szerencsére ismét sikerült olyan előadókat megnyernünk, akik a legjobbak közé tartoznak. A városban sokan még mindig úgy gondolják, hogy a jazz nehezen fogyasztható műfaj, de aki már járt a rendezvényünkön, az tudja, hogy nem így van. A Jazzparádén ezúttal is mindenki által ismert, remek csengésű világslágerek hangoznak el, olyan előadóktól, akiket óriási élmény meghallgatni.

Az eső sem akadály

Az idei Ózdi Jazzparádé már pénteken megkezdődik, amikor Ózd több pontján utcazenészek szórakoztatják majd a város lakosságát. Ezután a Hotel Ózd terasza, majd az Olvasó felé összpontosul a figyelem. Szombaton pedig a régi törzsgyár területén, a Rombauer Színpadon folytatódik a program.

- Lényeges, ha rossz lenne az időjárás, az sem befolyásol semmit – nyomatékosította Dancsok Tamás. – A színpadunk ugyanis teljesen fedett, és az önkormányzat segítségének köszönhetően pedig tavaly a térburkolózás is megvalósult, így a portól és a sártól sem kell tartani. Ebből a szempontból túl sokat nem kellett változtatnunk, de a hangtechnika szempontjából ismét előrelépünk egy kicsit. Délután háromtól egészen este tízig tart a kinti program, amely Charlie Jazz koncertjével zárul. A méltán népszerű előadó legjobb dalai csendülnek majd föl a vasgyári közegben Ózdon, ennyit talán elárulhatok előre.

Dancsok Tamás az eseménnyel kapcsolatban megjegyezte: annak idején szervezőtársával, Varga Tiborral azért indították el a Jazzparádét, hogy helyi, regionális és országos viszonylatban is megváltozzon az emberekben az Ózdról kialakult – nem minden esetben jó – megítélés. A főszervező szerint ez a cél most sem változott, és akik távolabbi városokból látogattak el az eseményre, azokat már sikerült megmutatni a település igazi arcát.

ÉM-ME

Az V. Ózdi Jazzparádé programja:

Június 6. (péntek):

12.00-16.00 – Utcazenészek a város több pontján

17.00-19.00 – Dirty Five klubkoncert (Hotel Ózd terasz)

20.00-22.00 – Ladies Night, fellépők: Keresztes Ildikó, Szűcs Gabi, Koós Réka, Susan Blake, Perczel-Kováts Orsolya. A hölgyeket kíséri a Swing Ladies Hungary Big Band. (Olvasó Színházterem)

22.00-24.00 – Lucky Boys Dixieland Band, az Ózdi Jazzparádé házigazda zenekara (Olvasó, Mizerák-terem)


Június 7. (péntek):

Rombauer Romszínpad

15.00 – Mardigras Jazzband (Budapest), Brass on Brass (Budapest) Royal Dixieland (Gyula), Freeman Jazzband.

20.00 – Charlie – Charlie Jazz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában