Helyi közélet

2014.05.28. 07:17

Küldjön hírt - Tragédia Mezőcsáton

Mályi, Mezőcsát  - Mezőcsátról riasztották a Mályiban található Madármentő Állomást kedden kora délután, mely szerint a vihar a teljes gólyafészket letépte a villanyoszlopról. Sajnos két fehér gólya fióka azonnal szörnyet halt. Egy fióka túlélte a zuhanást.

Mályi, Mezőcsát  - Mezőcsátról riasztották a Mályiban található Madármentő Állomást kedden kora délután, mely szerint a vihar a teljes gólyafészket letépte a villanyoszlopról. Sajnos két fehér gólya fióka azonnal szörnyet halt. Egy fióka túlélte a zuhanást."A Mezőcsáti Tűzoltó Egyesület riasztása után azonnal elmentünk Mezőcsátra, mert nem tudták megmondani, hogy van e sérülés a fiókán. Átvizsgálás után megállapítottuk, hogy bal felkarcsont eltört. A törés helyén a lányrészek megduzzadtak. A sebet kimostuk fertőtlenítettük és rögzítettük. A fióka a törést levéve aránylag jó állapotban van. A fiókát nem szállítottuk be a Mentőállomásra hanem ott hagytuk Mezőcsáton ahol a tűzoltók vigyáztak rá addig amíg a Hortobágyi Madárpark munkatársai meg nem érkeztek. Remélhetőleg Dr. Déri János még ma este megműti a törött szárnyat. A ÉMÁSZ dolgozói a fészek maradványait elbontották. A kis gólya részünkről a Csenge nevet kapta" - tájékoztatta a Borsod Online-t kedden este Lehoczky Krisztián, a Madármentő Állomás Mályi vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában