Helyi közélet

2014.05.27. 16:04

„Parázs” forrónyomon

Mezőkövesd - Egy mezőkövesdi üzletbetörés során egy rendőrségi nyomkereső kutya segített az elkövető felkutatásában.

Mezőkövesd - Egy mezőkövesdi üzletbetörés során egy rendőrségi nyomkereső kutya segített az elkövető felkutatásában.A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2014. május 24-én 21 óra 20 perckor megjelentek egy mezőkövesdi bevásárló udvaránál, mert onnan riasztó jelzésről kaptak értesítést.

A járőrök az udvar egyik üzletét védő vasrácsot felfeszítve találták, majd a közben az üzlethez érkező tulajdonos elmondta, hogy dohánytermékek és pár ezer forint váltópénz tűnt el.

A megtartott helyszíni szemle alkalmával az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban a rendőrök olyan adatokat rögzítettek, amely nyomkövető rendőrkutya indítását tette lehetővé.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság állományában „szolgáló” Parázs hívónevű németjuhász kiérkezését követően 2 órán belül az elkövető ajtajáig vezette kollégáit.

A 31 éves K. Tamás mezőkövesdi lakos gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, így vele szemben a lopás vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában