Helyi közélet

2014.05.30. 09:13

Nézőpont: Szépítés

<em>Megjegyzem, ha történetesen nem szerepelt volna szépen a DVTK, normális stadionra akkor is szükség lenne</em>. <strong>Bujdos Attila írása</strong>.

Megjegyzem, ha történetesen nem szerepelt volna szépen a DVTK, normális stadionra akkor is szükség lenne. Bujdos Attila írása.Százötven millió forintot szavazott meg a miskolci közgyűlés a diósgyőri labdarúgás támogatására. A döntést azzal indokolták, hogy a DVTK várhatóan kilép a nemzetközi porondra, és ehhez pénz, valamint normális stadion kell.

Szerencsére volt ennyi a kasszában. Szerencsére megtalálták. Ez tagadhatatlanul biztató előjel a csapat és a Diósgyőr sikereire büszke emberek számára.

Én sem mondhatok mást: legyen minden jó, legyen minek örülni. Lehessünk boldogok.

Megjegyzem, ha történetesen nem szerepelt volna szépen a DVTK, normális stadionra akkor is szükség lenne. Ez további magyarázatot nem is igényelne egy olyan országban, ahol valóságos nemzeti program a stadionépítés. Ráadásul a Diósgyőr mindig is kitűnt azzal, ahogyan a közössége ragaszkodik a csapatához. Ahogyan szereti, és ahogyan jelen vannak egymás életében. Ha tehát a hagyomány mellett az érdemesség is számítana, már régen állnia kellene a Mi Városunkban az új stadionnak. Nem a türelmetlenség kérdezteti így, ráadásul éppen a jövő kapujában, de tényleg, akkor miért nem áll még?

A százötven millió forintos támogatásról egyébként ezt mondták a helyi kormányzó pártok vezetői: sporttörténelem. És jogos: nem csekély összegről beszélünk, bárki hosszan tudná sorolni ebben a városban, hol mindenhol lenne még jó helye, éppen ezért is biztosan rendkívül jó érzés, hogy ezt most odaadhatták. Én legalább is így képzelem, próbálva átélni a rám eső részt ebből az örömből: a miénkből adták elvégre. Az enyémből is.

Ha jól olvasom amúgy a híreket és ezek magyarázatát, ez a pénz most azért kellett, hogy az utolsó akadályok is elháruljanak, lehessen végre stadiont építeni. Nem ismerem persze az összes részletet, talán ezért van, hogy még az is megfordult a fejemben: miért kellett eddig várni ezzel a támogatással? Ha már csak tényleg ez hiányzott. Mi magunk voltunk az akadály? Miért álltunk akkor eddig a saját utunkba?

És ez most egyszeri eset, vagy a szűk esztendők után a bőség ideje köszönt ránk. És ha igen, miből, és mi mindenre telik majd még. Mert emberek vagyunk, kíváncsiak, és ez is érdekelne: ha lesz, hogyan lesz a folytatás. Milyen alapon osztanak? Világos-e, annak, akinek tudnia kellene rá a választ, hogy mi az értékrend, mi minden adja még meg a komfortosság érzését a Mi Városunkban? Ki mindenki számítana még a közösség szolgálatában végzett munkájához a közösség nevében adott hozzájárulásra? Amit használva képes értéket teremteni a város számára. Ami nélkül nem képes rá. Ha van mit mondani erről, szerintem sokunkat érdekelne.

Ezt a cikket a Facebook oldalunkon kommentelheti

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="466">


Miskolc - Az építkezés a rekortánpálya felszedésével, a labdarúgó játéktér áthelyezésével kezdődhet. tovább »

Miskolc - Ahogy azt a szerda reggeli miskolci közgyűlésen elhangzott: a diósgyőri stadion rekonstrukciója a nulladik lépéssel elindult, ugyanis megkezdődött a Miskolci Egyetem területén az új műanyag borítású atlétikai pálya megépítése. tovább »

Miskolc - Két feltétel teljesülése esetén 150 millió forintot ad a miskolci önkormányzat a DFC Kft.-nek. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában