Helyi közélet

2014.05.15. 14:23

Lombikbébi-program: Hamarosan helyben is

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szándék szerint a teljes lombikbébi-programhoz elég lesz a megyei kórházat felkeresniük a meddő pároknak.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szándék szerint a teljes lombikbébi-programhoz elég lesz a megyei kórházat felkeresniük a meddő pároknak.Szándéknyilatkozatot írt alá dr. Kaáli Nagy Géza István, a magyarországi Kaáli Intézetek megalapítója, valamint a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház arról, hogy a közeljövőben itt is elvégezhessék a teljes lombikbébi programot. A hírt annak kapcsán osztotta meg lapunkkal dr. Nagy Gábor igazgató, a szülészeti-nőgyógyászati osztály vezető főorvosa, hogy megszületett náluk az idei első hármasiker, egyébként (még nem itteni) sikeres lombikbébi-kezelésnek köszönhetően.

Jelenleg csupán az inszeminációban közreműködhet a kórház, mondta az igazgató. (Az inszemináció a mesterséges megtermékenyítés egyik eljárása, legtöbbször a meddőségi kezelés első vagy a második lépése: a mesterséges spermafelhelyezés.) Dr. Nagy Gábor hozzátette: a korábbi tárgyalások során Kaáli professzor kijelentette, hogy a teljes programban való részvételről akkor tárgyalhatnak, ha a kórház megfelelő anyagi hátteret tud biztosítani a kezelésekhez. Ennek most jött el az ideje.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában