Helyi közélet

2014.05.29. 22:01

Közlemény - Dr. Halmai Gyula: Utolsókat rúgja Kriza hazugsággyára

Miskolc - Egy 2005-ös! MIK-es megbízási szerződéssel kapcsolatban hétfőn gyanúsítottként hallgattak meg Debrecenben.

Miskolc - Egy 2005-ös! MIK-es megbízási szerződéssel kapcsolatban hétfőn gyanúsítottként hallgattak meg Debrecenben.Mint ismeretes, 2011 márciusában Kriza Ákos több mint 60 ügyben tett feljelentést ismeretlen tettes/ek ellen 6 Milliárdos kárt vizionálva. Így történt az ügy lényegét érintő úgynevezett életbiztosítások ügyében is. Vitatta ugyanis, hogy a városi cégek korábbi vezetői jogosultak lettek volna – béren kívüli juttatások keretében – kockázati életbiztosítás megkötésére.

A feljelentést azért tette ismeretlen tettes ellen, hogy az érintettek ne tudjanak hamis vádra alapozott eljárással védekezni az alaptalan feljelentgetések ellen.

A nyomozó hatóság alapos vizsgálatot követően zárta le a nyomozást, bűncselekmény hiányában. Kriza Ákos panaszt tett a határozat ellen, így az ügyet az ügyészség is megvizsgálta, és ugyanarra a következtetésre jutott, mint korábban a rendőrség.

Kriza Ákosnak ez sem volt elég, Vécsi György Holding Elnökkel együtt időt és (köz)pénzt nem kímélve, egy főváros ügyvédi irodát megbízva, pótmagánvádat nyújtott be.

2013. októberében az első fokon eljáró Miskolci Járásbíróság ítéletében megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, az akkor érvényben lévő javadalmazási szabályzat törvényes volt, a cégvezetők eszerint jártak el.

A pótmagánvádló ezt a döntést sem fogadta el, indokolás nélkül, de újra fellebbezett - jövő szerdán, június 4-én a Miskolci Törvényszék fogja tárgyalni másodfokon az ügyet és reményeink szerint jogerős döntést hoz.

Mindezek után, a lezárások, elutasítások ellenére újra elővették és felmelegítették az egyik ügyet a 60 egynéhányból, most az önkormányzati választás előjátékaként.

A Hatóság szerint az ekkor általam vezetett MIK Rt. egy a megbízási szerződésben személyes közreműködőként tevékenykedő személy javára jogalap nélkül kötött életbiztosítást és fizetett arra 2007-ig összesen 3.300 ezer forint összegű díjat. Az állítás nem állja meg a helyét!

Meghallgatásomon panasszal éltem a - meggyőződésem szerint politikai és erre reagáló ügyészségi nyomásra született - gyanúsítással szemben és újra részletesen indokoltam, miért megalapozatlanok Kriza állításai.

Ha az ügyészség az ügyben ennek ellenére vádat emel, nyugodt szívvel várom majd a tárgyalást és a bíróság ítéletét!

Itt tart most a Kriza-féle hazugsággyár...

- Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding korábbi Elnök-igazgatója (2006-2010) -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában