Helyi közélet

2014.05.19. 15:38

Így csináljuk ezt mi Európában, Szerencsen

Szerencs - Ifjúsági és kulturális találkozón látta vendégül a hét végén Szerencs két testvérvárosának küldöttségét.

Szerencs - Ifjúsági és kulturális találkozón látta vendégül a hét végén Szerencs két testvérvárosának küldöttségét. A hegyaljai város, a németországi Malchinnal és a luxemburgi Hesperange-zsal 2004 óta szervezi közösen az EUROPART elnevezésű rendezvényt. A háromoldalú partnerség célja, hogy a különböző nemzetekhez tartozó fiataloknak lehetőséget biztosítson a találkozásra, hogy megismerjék egymás kultúráját, szokásait.

Az idén tizenegyedik alkalommal, május 15-18-a között megtartott program házigazdája három év után ismét Szerencs volt. A közel száz testvérvárosi vendéget – elsősorban gyerekeket és fiatalokat – sport, kulturális és szabadidős programok várták Szerencsen. A zenészek és énekesek péntek délután megtekintették a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában hetedik alkalommal megrendezett Szóló Néptánc Fesztivált, ahová Abaújszántóról, Encsről és Szerencsről 128 gyermek érkezett.

A testvérvárosokból érkezettek szombaton délelőtt a Rákóczi-vár lovagtermében minikonferencián vettek részt, amelynek témája a munka és a családi élet összeegyeztetése volt, míg a sport iránt érdeklődők indulhattak a kilencedik alkalommal megrendezett Szerencs Kupa Úszóversenyen is, aminek szombaton délelőtt a Szerencsi Városi Tanuszoda adott otthont. A késő délutáni órákban a Rákóczi-várban kulturális program zárta a találkozót.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában