Helyi közélet

2014.05.09. 17:21

A jövőnek ültették a csemetéket Ózdon

Ózd - Újabb hatvan fát ültettek el a civil kezdeményezésre megvalósított akció keretében.

Ózd - Újabb hatvan fát ültettek el a civil kezdeményezésre megvalósított akció keretében.Ebben az esztendőben már negyedik alkalommal tartották meg Ózdon a faültetési akciót. Dancsok Tamás, helyi vállalkozó kezdeményezéséhez idén is nagyon sokan csatlakoztak. Magánszemélyek, cégek, közösségek, sportszervezetek is úgy gondolták, hogy részt kell venni a társadalmi eseményen. Több mint hatvan csemetét ültettek el a volt Általános Művelődési Központ helyén kialakított pihenőparkban, valamint a falu térségében.

- Ennyit átlagemberként mi is tehetünk a városért – indokolta az akció lényegét Dancsok Tamás. – Tulajdonképpen ez egy nemes ügy, hiszen a fákat a jövőnek ültetjük. Az elmúlt évek munkája nyomán már több mint 350 csemete díszíti Ózd közterületeit, most pedig tovább gyarapítottuk az állományt. Politika és vallásmentesen szépítjük a településünket, tisztítjuk a levegőt, ez a legfontosabb.

Városszerte nagyon sok elöregedett és rossz helyen lévő fát kell kivágni, ezért lényeges az új csemeték ültetése. Idén a volt ÁMK területe kézenfekvő volt, hiszen a fák évek múltán az új pihenőpark díszévé válhatnak.

Kell a pótlás

- Az elmúlt években rengeteg száraz, beteg fát kellett a helyéről eltávolítanunk - mondta Bóta József, a VSI zöldfelület-gazdálkodási részlegvezetője. – Ezért is fontos, hogy mindig legyen utánpótlás. Mi is igyekszünk pótolni a hiányosságokat, de civil kezdeményezés rendkívül hasznos a város szempontjából. A lebontott ÁMK helyén tavaly már történt parkosítás, de még mindig nagyon sok fa elférne.

Idén az Ózdi Kézilabda Club is csatlakozott a kezdeményezéshez. A serdülő csapat játékosai, közvetlenül a Városi Sportcsarnok szomszédságában ültettek el két fát. Ezzel kapcsolatban Szakál György, az egyesület ügyvezetője elmondta: nagyon jó példa van előttük, hiszen a stadionban a súlyemelők már kialakították a bajnokok kertjét, amelyet gyakran megcsodál, ha arra jár. A kézilabda utánpótlás számára is fontosak az ilyen akciók, hiszen a sport így is tudja építeni a testet és a lelket. A játékosok ugyanis a ha edzésre mennek, akkor gyakran elsétálnak a fák mellett, amit ők ültettek. Az évek során pedig a fiatalok a csemeték növekedését is figyelemmel kísérhetik.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában