Helyi közélet

2014.04.08. 10:52

KAMA Projekt: az Áfonyáson vadszőlővel

Miskolc -  Ismét az Avason próbált önkéntesek kis csoportja valamit szépíteni a közterületek, valljuk, be, meglehetősen elhanyagolt állapotán. Ezúttal is a faültetést választották eszközül a KAMA-sok.

Miskolc -  Ismét az Avason próbált önkéntesek kis csoportja valamit szépíteni a közterületek, valljuk, be, meglehetősen elhanyagolt állapotán. Ezúttal is a faültetést választották eszközül a KAMA-sok. A panellakótelep Áfonyás utcai részére eső beton, az az alatti járdaszakasz aligha sorolható a megyeszékhely legmegkapóbb városrésze közé. A környéken élők is próbálgatták már növényesítéssel kozmetikázni az „államilag” nemigen karbantartott közterület általános állapotát, igaz, mivel senki sem akadályozza meg, hogy akár kisteherautók is a füvön hajtsanak keresztül, kevés sikerrel. Mindenesetre hasonlóval kísérleteztek a KAMA Projekt résztvevői, akik városházi szakemberi segítséggel és a Dialóg Egyesület aktivistáival karöltve öltették el néhány tucatnyi újabb borostyánt, vadszőlőt a fal tövébe, a járda mentén múlt pénteken.

A KAMA játékai iránt (kamaprojekt.hu) érdeklődők újabb környezetvédelmi és helytörténeti tematikájú programokkal az április 25-26-án az avasi kilátóban és környékén rendezendő Utánam, srácok! Fesztiválon találkozhatnak legközelebb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában