Helyi közélet

2014.04.12. 14:52

Hét órán belül rendőrkézen a barcikai rabló

Kazincbarcika - Egy bankautomatából való pénzfelvétel során kifigyelte, majd a társasházi lépcsőházig követte áldozatát a rabló Kazincbarcikán. A nyomozók azonosították, elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a támadót.

Kazincbarcika - Egy bankautomatából való pénzfelvétel során kifigyelte, majd a társasházi lépcsőházig követte áldozatát a rabló Kazincbarcikán. A nyomozók azonosították, elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a támadót.Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben. A nyomozás kiinduló adatai szerint az elkövető 2014. április 11-én 8 óra 15 perckor egy helyi társasházi lépcsőház földszintjén egy 61 éves asszonyhoz odalépett, nyakát megfogta, majd kabátjának zsebéből annak készpénzét kivéve a helyszínről futva elmenekült.Az ügyben bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói hét órán belül azonosították, elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Péter 34 éves sajószentpéteri lakost.

A nyomozás során kiderült, hogy a támadó egy bank-automatából való pénzfelvétel közben figyelte ki áldozatát, majd követte egészen a bűncselekmény elkövetésének helyéig. A támadás során a sértettnek orvosilag értékelhető sérülése nem keletkezett.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a terheltet bűnügyi őrizetbe vette és az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában