Helyi közélet

2014.04.14. 16:27

A hónap végén ítél a tábla

Debrecen, Miskolc - Közeledik az "igazság pillanata" a két borsodi politikust is érintő vesztegetési ügyben.

Debrecen, Miskolc - Közeledik az "igazság pillanata" a két borsodi politikust is érintő vesztegetési ügyben.Ismét elhangzottak hétfőn a perbeszédek a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa előtt folyó, de már évek óta húzódó büntetőügyben, melyben a megyei közgyűlés volt alelnöke, és egy Miskolc-közeli kisváros polgármestere is érintett.

Ha minden simán megy, a tábla április 29-én hirdet ítéletet az ügyben, ami egyszer már megjárta a táblát, de akkor a perbeszédeket követően a bíróság újra megnyitotta a bizonyítási eljárást, majd ingatlanforgalmi szakérőt rendelt ki, aztán sokak megrökönyödésére visszadobta az ügyet a Miskolci Törvényszékre új eljárás lefolytatására.

A törvényszéken eleddig kétszer folytatták le a büntetőeljárást hivatali vesztegetés miatt, aminek végén a volt közgyűlési elnököt és a polgármestert is mindkétszer elmarasztalták. Első körben az alelnök hat, a polgármester öt év letöltendő börtönt kapott, de ezt az ítéletet a tábla megsemmisítette. A megismételt eljárás végén a törvényszék már kevésbé volt szigorú, három-három évet osztott ki a két politikusra, míg a három, aktív vesztegetéssel vádolt üzletember közül ketten két-két év börtönt kaptak, harmadik társukat pedig felmentette a bíróság.

Részletek: Észak-Magyarország, www.eszak.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában