Helyi közélet

2014.03.31. 09:13

Nyári időszámítás: koránkelők előnyben

Borsod-Abaúj-Zemplén - Elkezdődött a nyári időszámítás, reggel korábban csörög a vekker.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Elkezdődött a nyári időszámítás, reggel korábban csörög a vekker.Van, akit megvisel, mások észre sem veszik, hogy elkezdődött a nyári időszámítás. Vasárnap hajnalban előreállítottuk az óránkat, mostantól korábban kelünk, viszont tovább lesz világos.– Engem egy kicsit megvisel az óraátállítás, mert kevesebbet tudok aludni – vallja be Földi Dávid.

– Kell egy hét legalább, amíg hozzászokik a szervezetem. Annak viszont örülök, hogy sokáig világos lesz. Lehet túrázgatni, meg a haverokkal tovább kint lehetünk.

Van, akit nem visel meg

Szabó Orsolyát viszont egyáltalán nem érdekli az óraát­állítás. Mint mondja, most reggel lesz sötét, délután meg világos. De egyébként ő úgyis a lakásban tölti a délutánjait, úgyhogy neki mindegy az az egy óra ide vagy oda.

A nyugdíjas Ibolya nem árulta el a teljes nevét, de azt azért megtudtuk tőle, hogy őt nem viseli meg a nyári időszámítás. Hiszen nyáron a világosság és a madárcsicsergés miatt úgyis korábban felébred mindenki. Ibolya örül a hosszú délutánoknak, mert így a férje kedvére kertészkedhet a telken, és amikor van ideje, ő is besegít.

Amikor még dolgoztak, mindig arról álmodoztak, hogy nyugdíjas korukban milyen jó lesz a kertben kapálgatni, és ez most teljesült, – teszi hozzá Ibolya.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában