Helyi közélet

2014.03.12. 00:54

Kiállítási körkép Kazincbarcikáról

Kazincbarcika – Rendkívül sokszínű a márciusi kínálat a városban.

Kazincbarcika – Rendkívül sokszínű a márciusi kínálat a városban.Hatvan festmény és megannyi más technikával készült alkotás látható a Városi Kiállítóteremben február 20-ától. Majercsik János BarcikArt-díjas festőművész tárlata egyedülálló a maga nemében, hiszen a 79. évében járó alkotó életművének egy jelentős részét tárta a nagyközönség elé, páratlan őszinteséggel és különleges hitvallással. A kiállítás március 25-éig látogatható.

A Kisgalériában a Talpas ikrek mutatkoznak be műveiken keresztül; a két fiatal alkotó különböző stílusú és témájú művekkel állt a barcikai közönség elé. Illés dekupázs technikával kevert festményeket, Pál pedig háromdimenziós, digitális képalkotásokat hozott a tárlatra. Az alkotások április 8-áig tekinthetők meg.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában „gyöngyszemeket” láthat a közönség. Itt Dudásné Kis Varga Mária, az Ádám Jenő Tagiskola pedagógusa által készített közel száz gyöngyfűzéssel készült alkotást láthat a nagyérdemű. A művelődési központ aulájában a BarcikArt-díjasokról láthatnak egy rendhagyó tárlatot, míg csütörtökön 17 órától a Gyermekek háza-Kézművesházban is újabb kiállítás nyílik. Dugas Erika „Színekre kelt világom” című tárlata a selyemfestés világába kalauzolja el a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában