Helyi közélet

2014.03.01. 16:21

Itt folyik a "Szemét-patak"

Miskolc - Több mázsa szemét lepte el a Lyukó-patakot. Vajon hogy került oda? És ki fogja kitakarítani?

Miskolc - Több mázsa szemét lepte el a Lyukó-patakot. Vajon hogy került oda? És ki fogja kitakarítani?Van Miskolcnak egy olyan része, ahol a házak között csörgedező patak igazából nem is patakhoz hasonlít, hanem szemétfolyamhoz. Az Ötödik és Hatodik utca környékén járunk, ahol a hídról lenézve elképesztő látvány tárul elénk. A Lyukó-patakban alig látszik a víz, helyette műanyag flakonok, sörösdobozok, nejlonszatyrok és egyéb háztartási hulladék hever a mederben. De vajon miért? Úgy tudjuk, Miskolcon minden lakástulajdonosnak és –bérlőnek kötelessége a szemétszállítást igénybe venni és azért fizetni.

Eldobálnak mindent

Elindulunk hát a Hatodik utcán, hogy fényt derítsünk a titokra. Körömi Bélánéval találkozunk elsőként, akit teljesen felháborít a rengeteg szemét, ami egyébként nem csak a patakot lepi el, de a házak környékét is.

– Nézze meg! Hétfőn sepertem föl a házam előtt, de már megint tele van papírral. Ott szemben még injekció tű is van a bokor alatt! – mutatja az asszony. – Hogy kik csinálják ezt? A gyerekek is eldobálnak mindent, este meg részegek járnak erre, itt hagyják az üvegeket és az italosdobozokat.

Részletek a www.eszak.hu-n és a szombati Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában