Helyi közélet

2014.03.26. 11:50

Dadogósra verte ivás után az élettársát

Debrecen, Szalaszend - Tíz év helyett csak nyolcat kell fegyházban töltenie a nőverő szalaszendi férfinak.

Debrecen, Szalaszend - Tíz év helyett csak nyolcat kell fegyházban töltenie a nőverő szalaszendi férfinak. Jelentősen enyhítette a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa kedden annak a szalaszendi férfinak a büntetését, akit múlt év októberében tíz év fegyházra ítélt a Miskolci Törvényszék, mert gyakorlatilag dadogósra verte élettársát.

Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék a vádlottat testi sértésben mondta ki bűnösnek, és mint erőszakos, többszörös visszaesőt ítélte el. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi Szalaszenden élt élettársi viszonyban egy nővel, akivel 2010 szeptemberében együtt italoztak a helyi sörözőben. Innen már kapatosan indultak el rokonaikhoz, ahol tovább mulattak. A késő esti órákban a vádlott és élettársa kimentek az udvarra, ahol összevesztek, majd a vádlott megütötte az asszonyt. A nő elesett, ennek ellenére a férfi tovább ütlegelte. A nő többször megkísérelt felállni, de a férfi mindannyiszor leütötte, így a nő földre zuhantában hol az arcára esett, hol a hátára, beütve tarkóját.

A rokonok mentőt akartak hívni az asszonyhoz, de nem volt térerő, így nem jártak eredménnyel. A vádlott a vállára vette asszonyát, és hazaindult. A rokonok közben értesítették a rendőröket, akik útközben találták meg a vádlottat és a sértettet. A férfit a rendőrségre, a nőt kórházba szállítottak. Az asszony maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett, melyek beszéd- és járászavarban, a végtagízületi mozgásának beszűkülésében nyilvánultak meg.

A tábla azért enyhítette a férfi büntetését, mert megítélése szerint a törvényszék nem kellő súllyal vette figyelembe, hogy a nő közvetett, és nem közvetlen életveszélybe került a verés hatására, így a vádlott büntetését nyolc év fegyházra mérsékelte.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában