Helyi közélet

2014.03.25. 12:42

A rendőrség vizsgálja a sajóbábonyi üzemi robbanás körülményeit

Sajóbábony - Egy sajóbábonyi vegyi üzemben korahajnalban robbanás történt, melyben egy ember életét vesztette, további hárman megsérültek. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.

Sajóbábony - Egy sajóbábonyi vegyi üzemben korahajnalban robbanás történt, melyben egy ember életét vesztette, további hárman megsérültek. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. március 25-én 1 óra 45 perckor érkezett telefonos segélyhívás, miszerint egy sajóbábonyi vegyi üzemben munkavégzés közben robbanás történt.

Az ügyelet haladéktalanul rendőri erőket küldött a helyszínre, akik a mentőszolgálat munkatársainak bevonásával megállapították, hogy egy 27 éves munkás a szerencsétlenségben életét vesztette, további két dolgozó nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, míg egy alkalmazott könnyebb sérüléseket szenvedett.

A jelenlegi adatok szerint az üzemi balesetben egy 3-4 köbméter nagyságú, vizet és gőzt tartalmazó acéltartály robbant fel a keletkezett túlnyomás következtében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben szakértők bevonásával nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A nyomozás feladata tisztázni azt, hogy az üzemi munkavégzés során történt-e foglalkozási szabályszegés, illetve amennyiben igen, úgy az okozati összefüggésben áll-e a keletkezett személyi sérülésekkel.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában