Helyi közélet

2014.02.28. 17:14

Küldjön hírt - Nemzetközi projekt a Jezsuita Gimnáziumban

Miskolc - Március 8-án hét európai országból érkeznek fiatalok a Jezsuita Gimnáziumba.

Miskolc - Március 8-án hét európai országból érkeznek fiatalok a Jezsuita Gimnáziumba.Egy hetet töltenek el azzal, hogy bizottságokban vitatnak meg uniós kérdéseket. Közben megismerkednek a várossal, az iskolával és magyar családokkal, akik befogadják őket egy hétre. A projekt csúcspontja egy parlamenti ülés a Városháza nagytermében, ahol a csoportok az általuk a kapott kérdésre létrehozott törvénytervezetüket ismertetik a hallgatósággal, akik szavazás után elfogadják, avagy elutasítják azt.

A fiatalok megélhetik európaiságukat, kipróbálhatják a demokráciát működés közben, megtapasztalhatják milyen házigazdának lenni és nem utolsó sorban az angol nyelvtudásukat is fejleszthetik, hiszen az egész hét minden tevékenysége angol nyelven zajlik.

A program március 15-én zárul, melybe rövid budapesti városnézés is belefér, hogy ezt követően az európai diákok otthonaikba vigyék a hírt, milyen volt Magyarországon.

A résztvevő nemzetek a következők: Belgium – Gent, Németország – Bonn, Olaszország – Milánó, Spanyolország – Barcelona, Franciaország – Marseille, Litvánia – Vilnius és Kaunas, Lengyelország – Gdynia és Magyarország – Miskolc.

- Juhász Nagy Andrea szervező -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában