Helyi közélet

2014.01.15. 13:57

Arcok a megyéből: Gáspár Rezső - Van, amit nem lehet abbahagyni

Miskolc - Egy debreceni, aki Amerikában is járt egyetemre, de Miskolcon érzi jól magát.

Miskolc - Egy debreceni, aki Amerikában is járt egyetemre, de Miskolcon érzi jól magát.Gáspár Rezső Debrecenben született. Ott végezte középiskolai tanulmányai nagy részét is, azonban érettségi tételeket már az Egyesült Államokban húzott. Sikerrel. Egyetemi tanulmányait Miskolcon végezte a jogi karon, ami után hazatért szülővárosába, ahol öt esztendőn át egy ügyvédi irodában dolgozott. Hogy miért csak addig? Vállalkozásba kezdett, ingatlanfejlesztéssel kezdett foglalkozni. Miskolcra aztán nem csak az üzleti partnerek miatt tért vissza.

- Természeti adottságok tekintetében Miskolc sokkal jobb hely, mint Debrecen - mondja Rezső. - Meg ugye a ralisport... - teszi hozzá mosolyogva. Igaz, a hajdúsági fővárosban is derekasan húzgálta a kéziféket a ralikrossz és ralispint viadalokon, ám az "igazi" rali Miskolcon köszöntött be az életébe. A másodosztályú versenyek után jöhetett az ORB, a hazai bajnokság csúcsa. Honda Civicet és egyik kedvencét, egy gyári építésű Skoda Octavia Kit-cart is nyüstölhetett.

GT, a rendszer

Két leánya a Hell Miskolc Judo Clubban sportolnak, hasonlóan nevelt fiához. Ennek is köszönhető talán, hogy korábbi amerikai barátaival felvette a kapcsolatot és képbe került nála az úgynevezett felfüggesztett edzésmód, ami most funkcionalitása miatt rendkívül népszerű.

- Ez egy minden mozgásformának megfelelő edzésrendszert takar, amelyet nem csak élsportolók használnak, hanem rehabilitációra is nagyszerű - vallja az Amerikában sportinstruktori képzésben is részesülő Rezső, aki létrehozta a saját edzés eszközét, a Gravity Trainert (GT). Nem mellékesen megtudjuk, hogy a rendszert (a GT-vel) a jövő hónaptól a Debreceni Egyetem gyógytornászainak is oktatják majd.

- Rali? Markovics Gyuri barátommal az lesz a vége, hogy összeszögelünk egy Ladát! - jelenti ki. - Mert a ralit abbahagyni nem lehet...

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában