Helyi közélet

2014.01.08. 16:58

Lezárt ügyek: Kétszer is lecsapott a támadó

Pácin, Sárospatak, Újhuta - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfivel szemben, aki kétszer is rátámadt egy idős emberre.

Pácin, Sárospatak, Újhuta - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfivel szemben, aki kétszer is rátámadt egy idős emberre.Rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság a 49 éves pácini G. Lászlóval szemben. A nyomozás adatai szerint a helyi gyanúsított 2013. május 28-án 0 óra 40 perckor rátámadt egy 90 éves újhutai férfire. A tettes a házigazdát lakásában földre lökte, majd bántalmazta, akitől bicskákat és készpénzt tulajdonított el, majd a nyugdíjasra zárta az ajtót, hogy az ne tudjon segítséget kérni, majd elmenekült a helyszínről.

Az első támadást követően a 49 éves férfi 2013. június 22-én 0 óra 15 perckor újfent bántalmazta lakásában az idős embert, aki az erőszak hatására újabb nagyobb összeget adott át a tettesnek.

A nyomozók az időközben beszerzett szakértői vélemények alapján 2013. szeptember 16-án azonosították majd kihallgatták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható pácini férfit, aki akkorra már más bűncselekmény miatt büntetés végrehajtási intézetben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltötte.

Az ügyben indított nyomozást a Sárospataki Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában