Helyi közélet

2013.12.08. 23:22

Okafogyott népszavazás Ózdon

Ózd - A romaközpontról tartottak szavazást Ózdon.

Ózd - A romaközpontról tartottak szavazást Ózdon.A tárgyát tekintve lényegtelen kérdésről tartottak népszavazást vasárnap Ózdon. A népszavazási kezdeményezés még tavasszal indult, miután a helyi önkormányzat zárt formában döntött arról, a projektet megvalósítják Ózdon. A köznyelvben csak világsátorként emlegetett roma integrációs központ ellen a Jobbik helyi szervezete és Kisgergely András, független önkormányzati képviselő lépett föl, és indította el az aláírásgyűjtést. Időközben a város vezetése visszalépett az építés tervétől, de a voksolást már nem lehetett visszavonni.

A népszavazás eredménye este fél tíz után vált ismertté, ekkora összegezték az eredményeket. A választásra jogosultak több mint 20 százaléka járult az urnákhoz, ezért a választási törvény értelmében a népszavazás eredménytelennek tekinthető. Igennel 5374-en, nemmel 493-an szavaztak, ami azt jelenti, a szavazók többsége nem támogatná a projektet.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában