Helyi közélet

2013.11.29. 13:21

MSZP: kémprogram is kerülhet a miskolci laptopokra?

Miskolc - „Olyan távmenedzsment programmal látják el a most pályáztatott miskolci laptopokat, amely lehetőséget ad a rendszergazdáknak szoftverek telepítésére a gép előtt ülő felhasználó beavatkozása nélkül” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Bartha György szocialista képviselő.

Miskolc - „Olyan távmenedzsment programmal látják el a most pályáztatott miskolci laptopokat, amely lehetőséget ad a rendszergazdáknak szoftverek telepítésére a gép előtt ülő felhasználó beavatkozása nélkül” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Bartha György szocialista képviselő.„Mindez azt jelenti, hogy a felügyeleti szerv – jelen esetben a Miskolc Holding – olyan szoftvert is telepíttethet a rendszergazdával a gépre, amely alkalmas akár kémkedésre is. Az MSZP szakértői szerint – legalábbis a rendelkezésükre álló adatok alapján – tényleg megvan a reális lehetősége annak, hogy az adminisztrációs jogokkal felruházott szakember akár webkamerát, vagy mikrofont működtetni képes programot is telepíthet a Digitális Miskolc program során kiosztott gépekre.” – fogalmazott. Valamint azt is kérdezte a fideszes városvezetéstől: „Mi szükség van arra, hogy utólag, a távfelügyeleti rendszeren keresztül telepítsenek programokat a gépekre?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában