Helyi közélet

2013.11.04. 08:50

Miskolcon lecserélték a Bursa Hungaricát

Miskolc - Kedvezőbb ösztöndíjrendszer nyílik az egyetemi diákok számára Miskolcon.

Miskolc - Kedvezőbb ösztöndíjrendszer nyílik az egyetemi diákok számára Miskolcon.Aggódó szülők hívták fel szerkesztőségünket azzal, hogy a miskolci önkormányzatnál azt a tájékoztatást kapták: nem lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra, mert az idén a város nem csatlakozott a programhoz. Mint kiderült, ez valóban így van. Az ösztöndíjjal kapcsolatban Koczák Szilvia városházi szóvivő a következtető tájékoztatást adta: „Miskolc nem csatlakozott a 2014-re szóló Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz. Helyette a kedvezőbb lehetőségeket kínáló ifjúságvédelmi támogatással kívánja segíteni a felsőoktatásban nappali tagozaton tanulmányokat folytató diákokat.

Kedvezőbb

A feltételek hasonlóak mindkét támogatási formánál (például miskolci lakcím, egy főre jutó jövedelem). Előnyt jelent viszont az ifjúságvédelmi támogatás esetében, hogy a kérelmet bármikor be lehet nyújtani, amit az egészségügyi és szociális osztály 30 napon belül elbírál, szemben a Bursa Hungarica ösztöndíjjal, amelyre egyszer lehet évente pályázni. A támogatás összege is nagyobb, havonta 7 ezer 125 forint, ez 12 hónapon keresztül jár a feltételeknek megfelelő diákok számára. (A Bursa Hungarica havi összege 4 ezer 500 forint, és tíz hónapon keresztül jár.) Az ifjúságvédelmi támogatásról információ és formanyomtatvány beszerezhető a www.miskolc.hu honlapról vagy a polgármesteri hivatal (Miskolc, Petőfi u.39.) egészségügyi és szociális osztályán ügyfélfogadási időben.

2013-ban a Bursa Hungarica ösztöndíjprogram révén 6 millió forint állt rendelkezésre a miskolci költségvetésben, amelyből 120 diák részesült.”

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában