Helyi közélet

2013.11.22. 14:44

Ingyen laptopok Miskolcnak

Miskolc - Elstartolt a Digitális Miskolc program: ingyenes laptopra pályázhatnak a miskolciak és a környéken élők.

Miskolc - Elstartolt a Digitális Miskolc program: ingyenes laptopra pályázhatnak a miskolciak és a környéken élők.Összesen 17 ezer laptopot osztanak szét a pályázók között a Digitális Miskolc program keretében, amely pénteken indult el Miskolcon. Igaz, a program két hónapot csúszott, de a novemberi testületi ülésen elfogadták a pályázati kiírást és azt, hogy kik és hogyan igényelhetik a laptopokat. Pénteken pedig hivatalosan is elindult a projekt, ezt Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be Miskolcon. A hivatalos rendezvényen már három laptopot is átvehettek azok a diákok, akiknek iskolája a pályázat meghívásos részén vett részt. Ez – mint az átadáson kiderült – már novemberben elindult, ennek keretében ezer laptop találhat gazdára.

A nyílt pályázaton pedig általános iskolások, középiskolások, egyetemisták, nyilvántartásba vett álláskeresők, három év alatti gyermeket nevelő szülők, 45 év feletti munkavállalók, megváltozott munkaképességűek, szociális ellátórendszerben dolgozók és aktív idősek vehetnek részt. Ahogy dr. Kriza Ákos polgármester fogalmazott: minden második miskolci család kaphat laptopot.

Részletek a szombati Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában