Helyi közélet

2013.11.14. 09:45

Egy ember hét napon belül két autóbalesetet szenvedett

Miskolc - Az ukrán férfit nem műtötték meg az ottani kórházban. Olaszországba vitték volna, ám karamboloztak...

Miskolc - Az ukrán férfit nem műtötték meg az ottani kórházban. Olaszországba vitték volna, ám karamboloztak...A rendőrségi hír csupán ennyi: „Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden hajnalban az M3-as autópálya mezőkeresztesi lehajtója közelében. Egy ukrán rendszámú Opel Omega haladt a pályán Budapest irányába, ám a vezető feltehetőleg elaludt. Felriadva félrerántotta a kormányt, és egy, a külső sávban szabályosan haladó Mercedes kisbusznak ütközve a tetejére állt. A kisbuszban utazók közül ketten megsérültek, úgy tudjuk, könnyebben. Az Omegában utazott egy férfi is, akinek gipszben volt a lába."

Némi érdeklődésre kiderül: az ukrán férfi nem tud magyarul. Nem kis idő, mire megleljük emberünket: az Ukrajnából áttelepült zenetanárt, Vihula Mihajlót, Misát, aki készséggel segít. Együtt meglátogatjuk (nevezzük így) Ivánt a Megyeiben.

Nyugodtan fekszik a kórházi ágyban, jobb lábát „húzatják”, egyik ujja bekötözve, s furcsán beszél: a foga kitört, az állkapcsa megsérült. Mind az első balesetben.

Iván 12 éve dolgozik legálisan Olaszországban. Hazalátogatott, hogy találkozzon a régi barátaival. Összejöttek hárman, s november 5-én egy régi Mercivel Munkács felé tartottak. Iván vezetett. Az előttük lassabban haladó autó minden látható ok és jelzés nélkül hirtelen fékezett. Az út is csúszós volt: beléjük mentek. Az egyik barát meghalt, a másiknak a válla tört, Iván megsérült, a lábán nyílt szilánkos törés.

A folytatás a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában