Helyi közélet

2013.10.30. 11:11

Közlemény - Válasz a Jobbik „Indul a vármutyi Diósgyőrben?” címmel tartott 2013. október 29-i sajtótájékoztatójára

Miskolc - Miskolc Város Polgármesteri Hivatalának válasza a Jobbik tegnap, azaz 2013. 10. 29-én tartott "Indul a vármutyi Diósgyőrben?" című sajtótájékoztatójára.

Miskolc - Miskolc Város Polgármesteri Hivatalának válasza a Jobbik tegnap, azaz 2013. 10. 29-én tartott "Indul a vármutyi Diósgyőrben?" című sajtótájékoztatójára.A Diósgyőri vár nyertes kivitelezője, a Zeron Zrt. arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy az eredetileg tervezett lift leszállítására nincs lehetőség, a gyártó tevékenységének átszervezése miatt. A jogszabályok szerint a kivitelezőnek, a tervezettel műszaki paramétereiben megegyező, vagy annál jobb paraméterekkel rendelkező gyártmánnyal van lehetősége kiváltania a tervezett liftet. A kivitelező több cégtől kért be ajánlatot a lift szállítására. Az ajánlatok alapján az Otis Felvonó Kft. ajánlata a legmegfelelőbb minden tekintetben. A döntésüket az Önkormányzat nem bírálhatja felül, és nem kötelezheti a kivitelezőt, hogy üzleti titkaiba beavassa.

Az Önkormányzat, a jogszabályok szerint, nem utasíthatja a kivitelezőt egy adott gyártmány leszállítására még akkor sem, ha egy miskolci vállalkozásról van szó. Éppen akkor beszélhetnénk "mutyizásról" ha ez így lett volna. Az Önkormányzat mindig arra kéri a kivitelezőt, amennyiben lehetőség van rá, akkor miskolci alvállalkozókat, beszállítókat válasszon, de nem dönthet és nem utasíthat. Az Önkormányzat a vár építésénél azt tartja szem előtt, hogy a terveknek megfelelően és a lehető legjobb minőségben épüljön vissza.

A tervező elismert műemléki tervező, a legjobb minőségű visszaépítést tartja szem előtt.

Egyébként kíváncsiak lennénk rá, hogy a miskolci cég (Miskolc Lift ) ügyvezetője és Jakab Péter úr honnan tudja, milyen ajánlatokat kért be a kivitelező és azoknak mi a tartalma? Honnan tudják, hogy a miskolci ajánlat volt a legkedvezőbb? Ez csúsztatás.

- Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában