Helyi közélet

2013.10.02. 20:36

A vád: felesége életére tört

Miskolc - Milyen röppályán mozog a második emeleti ablakból kidobott feleség?

Miskolc - Milyen röppályán mozog a második emeleti ablakból kidobott feleség?Megkezdődött szerdán a büntetőpere a Miskolci Törvényszék dr. Horváth Dóra tanácsa előtt annak az ózdi férfinak, akit azzal vádolt meg a főügyészség, hogy összeverte anyósát, majd feleségét kilökte egy második emeleti ablakból.

Az ügyben már született egy ítélet - a feltételes szabadon bocsátás lehetőségnek kizárásában 10 év fegyházra ítélte a törvényszék a férfit emberölés kísérlete és súlyos testi sértés miatt -, de a vádlott és védője fellebbezése nyomán az ügy a Debreceni Ítélőtáblára került, ahol megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezték a verdiktet. A tábla azt is előírta, hogy a megismételt eljárásban milyen irányban kell a törvényszéknek vizsgálódnia, például fizikus- és orvos szakértő bevonásával kell tisztáznia, hogy a feleség milyen röppályán zuhant a mélybe, s ez alátámasztja-e a vádat, illetve hogy meglökhető volt-e az asszony a vádiratban foglaltak szerint.

Mint annak idején megírtuk, a vádirat szerint a férfi feleségével a nő anyjának lakásában élt. 2011 májusában a férj egy marék Xanaxra bekapott pár sört, majd hazatérve veszekedésbe keveredett feleségével, akit jól megvert, majd elment hazulról. Távollétében a nő rendőrt hívott, majd amikor a férfi hazatért, az egyenruhások magukkal vitték. Közölték vele, hogy ideiglenes megelőző távoltartás intézkedést kért ellene a felesége, így 72 órán belül nem térhet vissza a lakásba, majd kivitték az állomásra, ahonnan a férfi Sútoraljaújhelybe kívánt utazni. Ehelyett inkább hazatért, földig verte anyósát, mint minden baj forrását, majd a feleségét - aki felállt az ablakpárkányra, hogy a villámhárítón meneküljön le előle - kitaszította az ablakon. A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában