Helyi közélet

2013.09.05. 12:08

Profi tolvaj járja Borsod-Abaúj-Zemplén megyét - Videó!

Dubicsány, Sárospatak - Két panzióban is járt lopni ugyanaz a besurranó tolvaj.

Dubicsány, Sárospatak - Két panzióban is járt lopni ugyanaz a besurranó tolvaj.A lakosság segítségét kérte a rendőrség a közelmúltban egy besurranó tolvaj kézre kerítése érdekében, és egy biztonságikamera-felvételt is közzé tett, amin jól látszik, amint a férfi bemegy egy ajtón, majd nem sokkal később távozik.

A tolvaj ekkor, július 11-én, fényes nappal, déli 12 óra 30 perckor magabiztosan lépett be egy dubicsányi panzió épületébe, és miközben az ott táborozó gyerekek ebédeltek, a nyitott szobákból több mobiltelefont, táblagépet tulajdonított el, majd ugyanolyan hidegvérrel, ahogy érkezett, hat perccel később távozott a helyszínről. Az ügyben lopás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen elkövetővel szemben az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse.

Máshol is lecsapott

A Borsod Online-ra felkerült felvételt egy sárospataki panzió tulajdonosa is megnézte, és megdöbbenve látta, hogy ugyanaz az alak látható az ő biztonsági rendszere által rögzített felvételeken is.

A sárospataki panzióban egy hónappal korábban, szintén fényes nappal járt a tolvaj, s miután magához vette a tulajdonos feleségének pénztárcáját és egy köteg Erzsébet-utalványt, magabiztosan, gyalogosan távozott a helyszínről. A felvételen jól látszik a férfi pólója alá rejtett brifkó.

A panzió tulajdonosa szólt az ügyben nyomozó Sárospataki Rendőrkapitányságon, hogy felismerte a besurranót, aki – egy másik felvétel tanúsága szerint – beszállt egy, az út túloldalán rá várakozó sötét színű Volvóba, és kereket oldott.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre elmondta, a két ügyben egyelőre külön nyomoznak a putnoki őrs és a pataki kapitányság nyomozói, de kapcsolatban állnak egymással, megosztják az információkat.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában