Helyi közélet

2013.09.25. 16:59

Összefogással a templomért

Harsány - Jó ütemben haladnak a harsányi római katolikus templom állagmegóvási munkálatainak előkészületei.

Harsány - Jó ütemben haladnak a harsányi római katolikus templom állagmegóvási munkálatainak előkészületei.A szakemberek felmérték az épületet, elkészítették a felmérési terveket, koordinálták a szakágakat. Felkerültek a repedésekre a gipszpecsétek, megtörténtek a kontroll-szemlék, átvizsgálták a tetőt és a boltozatot, valamint megvalósult az alapfeltárás is.

„Év elején találkoztam Dr. Ternyák Csaba egri érsekkel, akivel egy nagyon eredményes és jövőbemutató beszélgetést folytattunk, melyet ezúton is szeretnék megköszönni! A római katolikus templom jövője a tét, nagyon fontos a hatékony és gyors beavatkozás. A műszaki előkészítés megtörtént, az engedélyezési eljárást követően az ősszel megkezdődhet mélyszivárgók elkészítése, majd ezután az egyik legfontosabb munkafázis a templom statikai megerősítése, az épület további mozgásának megakadályozása céljából.”- emelte ki Szabó Gergely Harsány polgármestere.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában