Helyi közélet

2013.09.24. 10:40

Most kezdődik a látványos munka Ózdon

Ózd - A szerkezetépítéssel folytatódik Ózdon az új reuma kórház kivitelezése.

Ózd - A szerkezetépítéssel folytatódik Ózdon az új reuma kórház kivitelezése.A területrendezés és az alapozás után a szerkezetépítéssel folytatódik az új ózdi reuma kórház kivitelezése. A közel kétmilliárd forintos beruházás tehát most ér abba a szakaszba, amikor az építkezés a lakosság számára is látványos lesz. A kivitelező szerint csupán néhány napos csúszásban vannak, így a tervek szerint december közepére „bezárják a házat”, hogy a téli hónapokban már a belső feladatokra koncentrálhassanak.

- A nagy tömegű földmunkával és az alapozással már végeztünk, és a kórház hátsó részén a közel kilencven autó befogadására alkalmas parkoló is megépült. Itt még néhány műtárgy telepítése van hátra, de egyébként a lényegi feladatok befejeződtek – árulta el Vincze Beáta, a kivitelező Mester-Építő Kft. műszaki igazgatója. – Az alaplemezzel már megkezdtük a szerkezetépítést, amiben a helyszínre telepített toronydaru is a segítségünkre lesz. Most átlagosan harminc ember dolgozik a munkaterületen, de rövidesen gyarapítani fogjuk a létszámot, hogy a határidőt tartani tudjuk.

Harmonikusan a kivitelezővel

Dr. Eszenyi Géza szerint a projekt előkészítő szakaszában adódott némi csúszás, azóta viszont a tervezett ütemben zajlik a kivitelezés. Az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója úgy látja: ez az építkezés is mutatja, hogy az intézmény élni akar és a fejlesztésekben gondolkodik.

- A kivitelezővel harmonikus együttműködésben dolgozunk, hiszen nagyon fontos, hogy a munkálatok ne zavarják a betegeket és az ellátást sem – tette hozzá az intézmény főigazgatója. – Nagyon remélem, hogy az eredeti határidő tartása mellett, ez a nagy beruházás a jövő esztendő közepére rendben befejeződik. Természetesen rendkívül örülünk ennek a felfordulásnak, mert az országban nagyon kevés az olyan kórház, ahol ekkora beruházás dübörög.

Vincze Beáta hozzátette: a vasbeton szerkezet építés után a kitöltő falakat is megépítik, az év végére pedig tető alá kerül az épület. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában