Helyi közélet

2013.09.06. 13:03

Lopják a rezet a templom tetejéről

Miskolc - Megrongálták péntekre virradó éjjel a Miskolc-Felsővárosi Református Egyházközség Győri kapui templomát, rézlemezt feszegetek le a tetejéről, amit elloptak az eleddig ismeretlen elkövetők.

Miskolc - Megrongálták péntekre virradó éjjel a Miskolc-Felsővárosi Református Egyházközség Győri kapui templomát, rézlemezt feszegetek le a tetejéről, amit elloptak az eleddig ismeretlen elkövetők.Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta lapunkat, hogy a lopás, illetve rongálás ügyében a vasgyári rendőrőrs folytatott eljárást, a bűncselekmény elkövetése után néhány órával a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek két gyanúsítottat. Egyikükkel szemben kezdeményezték előzetes letartóztatása ügyészi indítványozását.

A templom rézlemeze úgy vonzza a fémtolvajokat, mint méz a legyet, eddig már több alkalommal érte hasonló kár a gyülekezetet. Információink szerint a mostani ügy előtt kétszer bontották le a templom tetejéről a rézlemezt és értékesítették hulladékfém-felvásárlónál, de a rendőrség mindkét esetben elfogta a tolvaj-rongálókat.

ÉM-SZP


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában