Helyi közélet

2013.09.13. 12:26

Lezárt ügyek: Bezárták a nyugdíjast

Sajókaza - Vádemelési javaslat a sajókazai idős asszony támadóival szemben.

Sajókaza - Vádemelési javaslat a sajókazai idős asszony támadóival szemben.Egy lakossági bejelentés szerint 2013. július 17-én a délutáni órákban sajókazai otthonában megloptak és bezártak egy nyugdíjast.

A nyomozás adatai szerint a hívatlan vendégek nyitott ajtón keresztül jutottak be a lakásba és a konyhából eltulajdonították az ott lévő két pénztárcát a bennük lévő személyes iratokkal, valamint készpénzzel együtt. A besurranókat cselekményük közben azonban megzavarta a házigazda. A támadók, hogy az idős asszony ne tudja őket visszatartani, illetve a szomszédoktól segítséget kérni, kívülről kulccsal rázárták a házat, majd elmenekültek.

A Sajókazai Rendőrőrs járőrei a bejelentéstől számított egy órán belül a helyszín közelében elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a támadókat.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a sajókazai 19 éves R. Sándort és társát a 18 éves R. Gusztávot lopás vétség, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A rendőrök kezdeményezték a fogvatartottak előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2013. július 19-én elrendelt.

A büntetőügy nyomozati szakaszát a rendőrség a napokban befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kazincbarcikai Járási Ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában