Helyi közélet

2013.09.10. 15:09

Közlemény - Jobbik: Becsengettek Miskolcon. A tetveknek is?

Miskolc - Óriási méreteket öltött Miskolcon a tetvesedés, hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Miskolc - Óriási méreteket öltött Miskolcon a tetvesedés, hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.Mint mondta, egy hete, hogy becsengettek az iskolákba, kérdés, a tetveknek is szabad-e a bejárás az intézményekbe. A politikus szerint ugyanis a miskolci iskolákban aggasztó méretet öltött a tetvesedés, legalábbis ott, ahol a mélyigénytelen szülők gyermekei felülreprezentáltan vannak jelen. Elmondta, a Járási Népegészségügyi Intézettől kikérte néhány találomra kiválasztott miskolci iskola és óvoda tetvesedési helyzetképét a tavalyi tanévre vonatkozóan. A kapott adatokat a politikus megdöbbentőnek nevezte: volt olyan iskola, ahol az évközi ellenőrzés során 23 vizsgált gyermekből 20 gyerek volt tetves, máskor pedig 100-ból 49, emellett több oktatási intézményben is előfordult, hogy a gyerekek folyamatosan fertőzöttek voltak egész évben.

Ez azért is elfogadhatatlan - hangsúlyozta a képviselő -, mert a törvényi előírás szerint a probléma észlelésekor addig kell tetvetleníteni, amíg a tünetmentesség megnyugtató módon meg nem állapítható. „Tűrhetetlen, hogy a hatóságok mulasztása miatt sok tisztességes ember gyermeke azzal tér haza az iskolából, hogy ismételten megfertőzték őket” – fogalmazott a politikus.

A Jobbik elvárja a hatóságoktól, hogy a miskolci gyerekek védelmében határozottan lépjenek fel azokkal a szülőkkel szemben, akiknek a gyermekei folyamatosan tetvesek, hisz ezek a szülők amellett, hogy nem gondoskodnak saját gyermekük testi fejlődéséről, mások gyerekeit is veszélyeztetik – szólított fel Jakab Péter.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában