Helyi közélet

2013.09.16. 16:40

Kiderült, ki kérdezett Kriza Ákosról

Miskolc - A Politikatudományi Intézet által készült a rejtélyes miskolci közvélemény-kutatás.

Miskolc - A Politikatudományi Intézet által készült a rejtélyes miskolci közvélemény-kutatás.Mennyire elégedett a városvezetéssel, mit szól a kormány intézkedéseihez, mit gondol dr. Kriza Ákos polgármesterről, ismeri ön dr. Simon Gábort (az MSZP miskolci elnöke – a szerk.) – többek között ezeket a kérdéseket tartalmazta az a közvélemény-kutatás, amely a nyáron zajlott Miskolcon. És amelyről lapunkat két héttel ezelőtt egy megkérdezett értesítette. Elmondva, a kérdezőbiztosa szerint, az önkormányzat megbízásából dolgozik. A hivatalban érdeklődtünk, de ott akkor azt mondták, ők nem rendeltek ilyet. A napokban azonban megjelent a kutatás eredménye, így fény derült arra, ki készíttette.



A Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézete végezte politológus, jogász és közgazdász hallgatók bevonásával, Zárug Péter Farkas politológus vezetésével – tudtuk meg Fazekas Csabától, az intézet igazgatójától. Hozzátette: arról nem tud, hogy emögött bármilyen politikai megrendelés állna.

A kutatás eredménye kapcsán hangsúlyozta, változatos kép rajzolódik ki általa, amely a jelenlegi kormánypártra nézve hízelgő – fogalmazott. Hangsúlyozta: az eredmények a hivatalos közvélemény- kutatásokkal mutatnak párhuzamot.

Régi adósság

Zárug Péter Farkast is megkerestük, hogy mi indokolta ezt a kutatást.

„A tanszék régi adóssága, hogy alapkutatást végezzen és a választások közelsége most ezt indokolta. A felmérést pedig a nyári szünetre időzítettük” – válaszolta.

Az önkormányzat megrendelésére készült, mivel volt olyan kérdezőbiztos, aki ezt mondta? – kérdeztük.

„Nem, de hogy mit mondtak, azt én nem tudom ellenőrizni. Hivatalos tanszéki megbízó papírral mentek kérdezni, hallgatói gyakorlatnak volt kiírva” – magyarázta.

Politikamentességet említett, miközben személyét többször kapcsolatba hozták a mostani városvezetéssel, úgyis, mint politikai tanácsadót – vetettük fel.

„Az Otthonunk Miskolc program ötletgazdája és vezetője vagyok, amely a miskolci fiatalok itt tartását segíti. Bármilyen konspiráció úgy gondolom, nagy paranoia” – válaszolta.

Kötődnek

A közvélemény-kutatásban főként politikai jellegű kérdések voltak, de arra is rákérdeztek, ki mennyire kötődik Miskolchoz. Szeret-e itt élni? A megkérdezettek 69 százaléka igennel válaszolt, míg 18 százalék, hogy nem.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában