Helyi közélet

2013.09.17. 11:20

Hörgött a tévében, kirúgták Mitru Tímeát

Miskolc - A tehetséges, miskolci énekest ugyan kirúgták a munkahelyéről, de semmit sem bánt meg. Arcok a megyéből: Mitru Tímea énekes.

Miskolc - A tehetséges, miskolci énekest ugyan kirúgták a munkahelyéről, de semmit sem bánt meg. Arcok a megyéből: Mitru Tímea énekes.Pirszingjei és az általa képviselt zenei stílus miatt rúgták ki a miskolci Mitru Tímeát a munkahelyéről. Tímeát az X-Faktor első válogatójából ismerhetik olvasóink, ahol a fiatal tehetség metál stílusú dalt elő, hörgéssel színesítve. A tehetségkutató zsűrijének tetszett az előadás, Tímea főnökének, az egyik budapesti zeneiskola igazgatójának viszont nem. A tévéadást követően megköszönte Tímea munkáját, és felmondott neki, pedig csak egy-két hete, hogy elkezdte ott a munkát.

Szóvá tették

Az énekes lapunknak elmondta: már az adás előtt is szóvá tették a munkahelyén, hogy vegye ki pirszingjeit és öltözzön úgy, ahogy egy tanárhoz illik.

– Én az utóbbit meg is próbáltam, azonban magas sarkú cipőt és kosztümöt soha nem vettem volna fel, hiszen az nem én lettem volna – meséli Tímea. – A pirszingeket azonban nem vettem ki, mert nem akartam feladna a saját egyéniségemet, stílusomat. Amikor azonban a tévében lement az első válogató, azt mondták, nincs szükség a munkámra. Indoklásunk szerint azért, mert az a stílus, amit én képviselek, nem teszi lehetővé, hogy tiszteljenek a gyerekek.

Tímea pedig nagyon jó kapcsolatot alakított ki tanítványaival. Így volt ez tavaly is, amikor a miskolci Egressy-Erkel Zeneiskolában tanítási gyakorlatát folytatta. Játékos órákat tartott, ahol együtt énekelt, játszott, nevetett a gyerekekkel, mert Tímea szerint nem az vezet eredményre, ha a tanár felsőbbrendűnek érzi magát.

Nem bánkódik

Az X-Faktorba pedig azért jelentkezett, mert szeretne magának új zenekart. Korábban két évig volt egy debreceni zenekara, de az feloszlott. Terve be is jött, mert már több együttes kereste. És úgy tűnik, hogy a munkahely miatt sem kell aggódnia, néhány állásajánlatot is kapott a tévés adás óta.

A tehetségkutatóval szerette volna megmutatni az embereknek a metál stílust, és elérni, hogy ne ítéljék ezt el. A hörgés a feszültség és az indulat levezetésére szolgál, de Tímea azokat a dalokat szereti, amelyekben magas hangon is van lehetősége énekelni.

Mint fogalmazott, nem bánt meg semmit, mert mindennek megvan az oka és célja, Örömmel tapasztalja, hogy ezrek álltak mellé, amikor megtudták, hogy a tévés szereplés után kirúgták.

A jövőről szólva pedig elmondta: a tanítást semmiképpen ne szeretné feladni, mert úgy érzi, hogy úgy teljes az élete, ha énekelhet is és a gyerekekkel is foglalkozhat. Hozzátette: azoknak pedig nincs igazuk, akik szerint a metál zene nem egyeztethető össze a komolyzenével, mert ez a kettő nagyon is jól megfér egymás mellett.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában