Helyi közélet

2013.08.06. 11:48

Veres Pál lesz a Földes igazgatója

Miskolc - A város vezetése nem akarta, de a miniszter Veres Pált választotta.

Miskolc - A város vezetése nem akarta, de a miniszter Veres Pált választotta.Veres Pál lesz augusztus 16-ától a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, adta közre a kormány.hu kedd délelőtt. A hír megjelenése után rögtön felhívtuk a gimnázium volt igazgatóját, jelenleg igazgatóhelyettesét, aki elmondta: nagyon örül, hogy végül az emberi erőforrások minisztere őt választotta. Továbbra is szeretné folytatni azt a munkát, amit elkezdett, természetesen az iskola működtetőjével és fenntartójával szorosan együttműködve. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a gimnázium, amiben csak lehet, tovább fejlődjön. Hangsúlyozta: hálás mindazoknak, akik végig mellette álltak, mert ha nem így lett volna, már rég meggondolta volna magát, hogy újra és újra pályázzon. Mint arról korábban írtunk, Veres Pált támogatta a gimnázium tantestülete, dolgozói, szülői közössége és diákönkormányzata, de mindvégig kiálltak mellette az iskola öregdiákjai is, akik nemrég levelet küldtek a miniszternek, melyben kifejezték támogatásukat Veres Pál mellett.

Nem támogatták

A volt és jövőbeni igazgató elmondta azt is: a napokban a közoktatási államtitkár hívatta, akivel szívélyes beszélgetést folytatott. Hoffmann Rózsa szerette volna őt jobban megismerni, és szerette volna megtudni azt is, hogy alakult ki ez a helyzet Miskolcon.

Mint arról korábban sokszor írtunk, Veres Pál már harmadszorra pályázott a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára, melyet egyébként 15 éve vezetett, de a miskolci képviselő-testület egyetlen egyszer sem támogatta pályázatát. Pedig az első két alkalommal egyedüli pályázó volt, legutóbb pedig a képviselők a véleményezési jogot átruházták Miskolc jegyzőjére, aki nem Veres Pált, hanem ellenfelét javasolta a gimnázium igazgatójának.

A miskolciak között az a vélekedés a legerősebb, hogy a városvezetés azért nem támogatta a volt igazgatót, mert amikor a gimnázium ’56-os diákjainak kezdeményezésére át akarták nevezni az iskolát Széchenyi Gimnáziumra, példátlan társadalmi összefogás kezdődött. Az intézmény diákjai és öregdiákjai aláírásgyűjtést kezdeményeztek a terv ellen, ami előtt végül meghajlott a városvezetés.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik