Helyi közélet

2013.08.07. 11:23

Sárkányok a Tiszán

Tokaj - Hétvégén rendezték meg Tokajban az I. Tokaji Zenit Sárkányhajó versenyt, óriási sikerrel.

Tokaj - Hétvégén rendezték meg Tokajban az I. Tokaji Zenit Sárkányhajó versenyt, óriási sikerrel.

A kaland úgy kezdődött, hogy a Vizisport kft. Európa Uniós pályázaton nyert 85 millió forintot vizisport eszközök beszerzésére. Így több kajak, kenu és egyebek mellett, vettek 4 sárkányhajót, és gondolták rögtön le is teszteltetik azokat. Sikeres gondolat volt, hiszen 8 csapat jelentkezett. Minden team 18 evezősből egy kormányosból és egy dobosból áll. Nem csak tokajiak vettek részt, sőt! Volt egy Észak-Magyarországi csapat, részt vett hajdúszoboszlóról az Angyal Team, Nyíregyháza média moguljaiból álló Média Team, ugyancsak a szomszédos városból a Szeszokádó Sárkányok Csapata, Debrecenből a Drákó Domesztikusz Csapat, budapestiekből és nyíregyháziakból álló Tutifix Csapat, a nyíregyházi Dózsa Klub és a tokaji Champion Team.

A futamok a vasúti híd alól indultak a Bonchidai Csárdáig, óriási üdvrivalgással kísérve a partról. Két futam alapján dőlt el a verseny. Az első négy legjobb időt futó csapat indult a bajnoki futamon, amit a tokaji Champion Team kevesebb, mint másfél perc idővel, nyert meg több hajóhosszal. Névszerint : Éltető Daniella csapatkapitány, Pertusovics Attila, Petrusovics Máté, Éltető Péter, Zelenák Eszter, Gyüre Laura, Dévald István, Dévlad Ákos, Juhász Zsolt, Juhász Dániel, Pogáts Zsolt, Bejó Gábor, Kiss Gergely Márton, Posta György, Hideg Norbert, Pozsa Marcell, Mestyák Medárd, Gulyás András, Májer Otilia -dobos, Szabolcs- kormányos.

Reméljük hagyomány marad a Sárkányhajó bajnokságból, hiszen új színfolttal bővítette a Tokaji Nyár kínálatát.

- Májer Jánosné Arday Otilia - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában