Helyi közélet

2013.08.29. 23:03

Mi lesz, ha becsengetnek?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Pedagógus-életpályamodell, szeptember elsejei változások – erről volt szó a megyei tanévnyitón.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Pedagógus-életpályamodell, szeptember elsejei változások – erről volt szó a megyei tanévnyitón.A megyei pedagógiai intézet minden évben hagyományos ünnepi tanévnyitót rendez az oktatási intézmények vezetői számára. Az idén különösen fontos volt a rendezvény, hiszen a tavaly elfogadott köznevelési törvény szeptember 1-én bevezetendő változásait és a napokban elfogadott pedagógus-életpályamodellt is ismertették a pedagógusokkal. Ez utóbbi közül kiemelték az új típusú munkaidő-számítást, a finanszírozási szabályokat és a bérezést.

A rendezvényen érdeklődtünk néhány intézményvezetőtől, mit szólnak az új szabályozásokhoz, az életpályamodellhez, de egyelőre, amíg a gyakorlatban nem alkalmazzák, nem szerettek volna nyilatkozni. Azt kiemelték: elképzelhetőnek tartják, hogy az idősebb tanárokat érinti majd rosszabbul a változás, hiszen sok pótlékot elvesznek tőlük. „Hogy ennek lesz-e valamilyen ellensúlyozása, még nem tudjuk” – fogalmazott egyikük.

Részletek a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában