Vádemelés

2024.06.11. 12:30

Szerelmi bosszú gázolással, viperával

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt, aki a feleségével szerelmi kapcsolatot tartó férfit autóval elsodorta, majd viperával ütlegelte.

Boon.hu

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Twin Design

A vádirat szerint a vádlott 2023. január elején, a kora délutáni órákban Kazincbarcikán gépjárművel közlekedett, amikor észrevette a szintén autót vezető haragosát, aki a feleségével szerelmi kapcsolatot létesített. Amikor elhaladtak egymás mellett a férfi mutogatott felé, ezért a vádlott megfordult az autójával és követte a férfit, majd mindketten megálltak az úttest szélén.

Kiszálltak a gépjárművekből, egymás felé indultak, miközben folyamatosan szitkozódtak. A kölcsönös kiabálás után a vádlott visszaült az autójába és szándékosan a férfi irányába kormányozva elindult, mintegy 50 kilométer/óra sebességgel haladva elsodorta.

A sértett megpördült, megemelkedett, a talpára esett vissza. A vádlott kiszállt az autójából, magához vett egy fél méter hosszúságú teleszkóposan kihúzható fém rudat, és a feltartott karral védekezni próbáló férfit 12 alkalommal testszerte megütötte.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, a vádlott cselekményével ok-okozati összefüggésben halálos kimenetelű sérülések bekövetkezésére reális esély volt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltás büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában